Da vidimo ko su nam rivali: Nemci brane tron, Danci nisu za potcenjivanje

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.19. | 09:33

Derbi Grupe B Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine

Čast Srbiji i Austriji, ali na papiru su Nemačka i Danska favoriti Grupe B Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine. Upravo mladi Panceri i njihovi vršnjaci iz zemlje gde je "nešto trulo" sastaju se odmah u derbiju prvog kola grupne faze, a selekcija Štefana Kunca nije samo prvi kandidat za direktan plasman u završnicu, već i jedan od pretendenata na kontinentalni tron.

Zašto da se zadovolje ugovorima u bogatoj Evropi kad mogu da budu prvaci Evrope?

Izabrane vesti

Nemci brane trofej osvojen pre dve godine kada su u finalu savladali Španiju. Tada su pobedili i Dansku (3:0) i zaista su to takmičenje igrali dobro, ali odbraniti krunu daleko je teži izazov. Mnogo je kandidata koji žele da im pomrse račune, među prvima Engleska, Španija i Francuska... Danska je mladim Pancerima možda i najteži rival u grupnoj fazi, ali treba podsetiti da su Nemci poslednje dve prijateljske utakmice pred turnir odigrali protiv vrlo snažnih rivala. Sa Francuskom su remizirali 2:2, dok su Englesku kao gosti pobedili sa 2:1. Različiti su bili sastavi u ta dva duela i bilo je logično da selektor Kunc eksperimentiše.

Danci su vrlo dobro odigrali kvalifikacije i zasluženo su se plasirali na smotru najboljih, mada su do turnira došli zato što je Poljska dva puta kiksnula protiv Farskih Ostrva. Pripremne utakmice koje su igrali nisu bile baš tako uspešne, ali su opet češće pobeđivali nego što su gubili. Pred kraj 2018. godine su doživeli dva teška poraza u mečevima protiv Španije, kada je bilo 4:1 i Engleske od koje su poraženi sa čak 5:1. Bili su to mnogo jači rivali nego oni u kvalifikacijama i tu se videlo da je selekcija koju predvodi Nils Frederiksen i te kako ranjiva. U ovoj kalendarskoj godini Danci su odlučili da igraju pet prijateljskih susreta i tri puta su slavili, a dva puta izgubili. Savladali su Meksiko, od kojeg su jednom i poraženi, ali su savladali i jaku Francusku i Belgiju, koje takođe igraju na ovom EP. Osim od Meksika, izgubili su i nedavno od Hrvatske u generalnoj probi.

SVE KVOTE

Ima tu kvalitetnih igrača. Recimo štoper Sampdorije Joahim Anderson, oko koga se lome mnogi klubovi, koji je na spisku iako nije sasvim spreman. Viktor Nelson i Robert Skov su bili i na spisku za seniorski tim protiv Irske i Gruzije. Nisu za potcenjivanje.

Svi sastavi za U21 Euro: Ko je najjači?

A Nemci? Nemci su strašni! Sa 33 gola su bili najefikasniji tim u kvalifikacijama, selektor Kunc na raspolaganju ima četvoricu igrača koji su podili šampionski trofej na EP 2017. godine (Levin Oztunali, Mahmud Daud, Valdemar Anton i Nadijem Amiri), tu su i Džonatan Ta, već standardni A reprezentativac, braća Egeštajn, Maksimilijan i Johanes, pa Aleksander Nibel, koga nazivaju i novim Manuelom Nojerom. Sreća pa je procenjeno da su Kai Haverc, Tilo Kerer i Timo Verner prerasli ovaj nivo, pa ovo ipak nije najjači sastav Pancera.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 1. kolo:

Grupa A

Nedelja

Poljska - Belgija 3:2 (1:1)
/Zurovski 26, Bjelik 52, Šimanski 79 - Leja 16, Kolos 84/

Italija - Španija 3:1 (1:1)
/Kjeza 36, 64, Pelegrini 82 - Sebaljos 9/

Grupa B

Ponedeljak
18.30, Trst: (2,15) Srbija (3,25) Austrija (3,60)
21.00, Udine: (1,60) Nemačka (4,00) Danska (5,70)

Grupa C

Utorak

18.30, San Marino: (3,60) Rumunija (3,20) Hrvatska (2,05)
21.00, Čezena: (2,60) Engleska (3,00) Francuska (2,75)

TABELA DRUGOPLASIRANIH

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara