Matijs Tel (AFP)
Matijs Tel (AFP)

Dalje ruke od Matisa Tela: Stop premijerligašima, Bajern zaključao top talenta

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 13:12

Matijs Tel će do kraja dana produžiti ugovor sa Bavarcima do 2029. godine

Donedavno, sudbina Matisa Tela u Bajernu bila je maglovita. Jednostavno, nemački velikan je minulog leta spiskao 100.000.000 na Harija Kejna koji je momentalno zagospodario u špicu napada i u skladu sa tim, supertalentovani tinejdžer nije uspeo da se izbori za adekvatnu minutažu. Odlazak mladog Francuza (na pozajmicu ili za stalno) postao je tema koja se provlačila kroz medije na nedeljnom nivou, ali otkako je Maks Eberl početkom marta postao glavnokomandujući u sportskom sektoru na Alijanc areni, priča sa Telom dobila je polukružni obrt.

Jedan od najperspektivnijih napadača današnjice ostaje u Minhenu i to do 2029. godine. Trenutni ugovor mu važi do 2027, a Bavarci će do kraja dana ozvaničiti novu saradnju sa momkom kojeg su pre godinu i po dana platili Renu 28.500.000 evra (uključujući bonuse). Vest je prvi plasirao francuski L'Ekip, a u međuvremenu potvrdili svi relevantni nemački mediji.

Izabrane vesti

U prvih godinu i po dana, iako nije proveo mnogo vremena na terenu, dao je jasne obrise zašto je Bajern potrošio toliki novac na, u tom trenutku 17-godišnjeg fudbalera. Zvanično Tel jeste odigrao 59 utakmica za najveći nemački klub, ali kada se zagrebe malo ispod površine, na terenu je proveo svega 1.462 minuta. A ako znamo da je tresao mrežu u 13 navrata i namestio još četiri gola, zaključak je sledeći - otkako je u Bajernu, isporučuje gol ili asistenciju na svakih 86 minuta na terenu!

Nije to promaklo premijerligašima, našao se Tel na listi želja Mančester Junajteda, čak i Liverpula koji su želeli da iskoriste Telovu nejasnu ulogu u ekipi odlazećeg šampiona Nemačke. Njegov agent Kamara je javno tvrdio da on i njegov štićenik razmatraju različite opcije za letnji prelazni rok, a onda je došao Eberl i poručio: "Matis Tel je jedan od talenata u koje imamo poverenje. Želimo da se razvija u Bajernu", rekao je nekadašnji sportski direktor Menhengladbaha i Lajpciga i ekspresno spremio novi ugovor za francuskog bisera poučivši tako velikanima sa Ostrva - dalje ruke od Matisa.

Sam Tel nikada nije krio da želi da postane klupska legenda iako je prerano o tome pričati. Ali jasno je da Bavarci sa mladićima poput Musijale, Pavlovića i Tela koji maltene već sada igraju 'kao matori', ima kičmu tima za narednih deset godina.





tagovi

Matis TelBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara