Dario Benedeto (©Elche FC)
Dario Benedeto (©Elche FC)

Dario Benedeto kupio klub, pa potpisao, sledeći ide Radonjić

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 12:25

Bira Hertu ili Benfiku?

Stigli su Žerson (Flamengo/25.000.000), Leonardo Balerdi (Borusija Dortmunds/11.000.000), Luan Peres (Santos/4.500.000), Konrad de la Fuente (Barselona B/3.000.000), a na pozajmice Pau Lopez, Džengiz Under, Mateo Genduzi, Vilijam Saliba... Red je da Olimpik iz Marselja počne i da prodaje, a u grupi prvih koji će otići sa Velodroma biće i srpski reprezentativac Nemanja Radonjić.

Ugledni Ekip piše da je sportski sektor Olimpika procenio da bi Radonjić i Dario Benedeto prvi mogli da dignu sidro. Te da je u Radonjićevom slučaju rastanak sada već siguran.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler Crvene zvezde ima dve konkretne ponude na stolu, jedne od Herte u kojoj je prošle sezone igrao na pozajmici, drugu iz Benfike. I to nije tajna, još početkom prelaznog roka pisalo se da Herta nudi 8.000.000 evra, Benfika nešto manje, oko 6.000.000, ali da je Olimpik insistirao na obeštećenju od 12.000.000 koliko je uložio u Radonjića.

20.00 (1,43) Fajenord (4,60) Elfsborg (7,50)

Pod kojim bi se uslovima transfer sada realizovao nije još poznato, ali je rastanak navodno izvestan.

Benedeto je već otišao, zvanično, na jednogodišnju pozajmicu u Elče, sa pravom otkupa. I vrlo je verovatno da će ta mogućnost biti aktivirana, jer kada je jedan od najuticajnijih argentinskih menadžera Kristijan Bragarnik kupovao Elče baš je Benedeto bio u grupi saradnika koji su ga finansijski pogurali. Što će reći da je Benedeto, inače Bragarnikov klijent, manjinski akcionar Elčea.

Sportski direktor Niko Rodrigez baš nedavno je zato i priznao: nisu samo fudbalski razlog osnov po kojem se Elče odlučio za 31-godišnjeg napadača.

"Znate za njegovu vezu sa Elčeom. I prošle sezone je bio u poseti gradu. Svi kvalitetni fudbaleri su nam naravno interesantni, ali Benedetov slučaj je izvan ingerencija sportskog sektora.

Olimpik se inače nada da će do kraja prelaznog roka prodati i hrvatskog štopera Duja Ćaleta Cara, kao i 21-godišnjeg vezistu Bubakara Kamaru za koga postoji veliko interesovanje, pa se tako piše da je Sevilja spremna da plati 15.000.000 evra, a u igri je i Njukasl.

Ako Marselj i uspe da se naplati krenuo bi po napadača Lajpciga Aleksandera Serlota, mada se pominju iz mladi Ike Ugbo (22) iz Čelsija i Monpeljeov Endi Delor s tim da je to više igračeva, no klupska želja. Ideja je i Danijel Vas, ali neće to ići lako sa Valensijom. Takođe, Olimpik će pokušati da na Velodrom vrati Pola Lirolu, koji je do sada tu bio kao pozajmljeni igrač.


tagovi

Nemanja Radonjićletnji prelazni rok 2021Dario Benedeto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara