Nije pijani milijarder, nego Bajern - 62.500.000 evra na trenere za tri godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 14:30

I kako to može pozitivno da utiče na Vensana Kompanija...

Otkako je rešio da se raziđe sa Hansijem Flikom 2021. godine, Bajern muku muči s trenerima. Nemačke kolege tako su izračunale da je klub iz Minhena, inače poslovično štedljiv, u poslednje tri sezone na tri trenera potrošio neverovatna 62.500.000 evra?!

U ovu sumu ulaze sva plaćena obeštećenja, odnosno plate za Julijana Nagelsmana, Tomasa Tuhela i Vensana Kompanija, čoveka koji bi u naredne tri godine trebalo da predvodi Bavarce.

Izabrane vesti

"To je apsolutno luda svota novca", konstatuje u svom tekstu Bild. "U pitanju je mnogo više para nego što je većina bundesligaških klubova platila za svoje trenere kroz čitavu istoriju".

Podsećanja radi, kada ga je dovodio iz RB Lajpciga, Bajern je samo na odštetu za Nagelsmana platio oko 20.000.000 evra, plus 6.000.000 po sezoni. Samo Nagelsman i Tuhel koštali su klub preko 50.000.000 evra?!

Primera radi, to što je otišao godinu dana pre isteka ugovora, nekadašnji strateg Čelsija naplatio je bivšim poslodavcima čak 10.000.000!

Kada na ovu dvojicu dodamo obeštećenje za Kompanija (10.500.000 evra bez bonusa), dolazimo do pomenutih 62.500.000. Naravno, ta suma ubrzo će ići naviše, čim Belgijanac počne da zarađuje svoju platu.

Doduše, ona će biti znatno manja od Tuhelove, navodi isti izvor, ali još ne pominje o kojoj se sumi radi.

Kako bi pobliže objasnili o kolikim se novcima radi, u Bildu su sračunali da su, recimo, Pep Gvardiola i Karlo Ančeloti, kao dva najbolja (ili najcenjenija) trenera na svetu, dok su sedeli na klupi Bajerna, zajedno zaradili 48.000.000 evra?!

Utisak je da sve ovo ide u korist mladom stručnjaku Vensanu Kompaniju, jer teško je verovati da će Bajern još jednom, po četvrti put u isto toliko godina, zbog trenera dodatno da zavlači ruku u kasu.

U prevodu, Kompanijevu poziciju ne bi trebalo da uzdrma eventualna prva kriza, pogotovo što su ovoga puta za njegovo imenovanje ruke podigli i Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige.


tagovi

Julijan NagelsmanTomas TuhelVensan Kompani

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara