David Silva (©Reuters)
David Silva (©Reuters)

David Silva u problemu: Supruga hoće Valensiju, on Lacio zbog Lige šampiona, jakog ugovora i beneficija

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 13:27

Porodična zavrzlama mogla bi da obustavi veliki posao Nebeskoplavih

Kako dani prolaze čini se da je transfer Davida Silve u Lacio sve dalji od realizacije. Uprkos tome što Lacio i dojučerašnji as Mančester Sitija imaju dogovor oko dužine trajanja i visine ugovora, klubu iz Rima isprečio se novi problem - Davidova supruga Melani.

Ona, naime, svim silama vuče Silvu ka domovini posle deset godina provedenih u Mančesteru, odnosno traži od njega da prihvati poziv Valensije da se vrati na Mestalju. Silva je u problemu zato što on ipak želi u Lacio, a razloga je više. Živu legendu Mančester Sitija u Rimu čeka garantovano učešće u Ligi šampiona, jak ugovor koji donosi 10.000.000 evra za tri godine, odnosno 12.000.000 evra sa sve bonusima, a osim toga Silva je od sportskog direktora Nebeskoplavih Iglija Tarea i klupskog gazde Klaudija Lotita dobio još neke važne beneficije. Kao na primer vilu u elitnom delu Rima i privatni avion koji može da koristi u svakom trenutku. 

Izabrane vesti

Ali, supruga zateže. Ona smatra da se dovoljno žrtvovala za Davida zbog toga što je godinama bila u Mančesteru koji baš i nije tako atraktivna lokcija za život, pa da je sada vreme da i on podnese žrtvu i prihvati poziv sa Mestalje. Valensija se nalazi u potpunom rasulu i sprema se za novi pokušaj tranzicije. Nedavno je stigao trener Havi Grasija, a iz kluba su već otišali Fransis Kokelan i Dani Pareho, koji su pojačali Viljareal, a za njima će verovatno istim putem krenuti i Gabrijel Paulista. Ranije je i Feran Tores pojačao Mančester Siti. Pominje se i transfer Hozea Gaje u Barselonu, što je zbog sveprisutne krize na stadionu Kamp Nou na dugačkom štapu.

Finansijske prilike u Valensiji nisu bog zna kakve. Klub je u dubiozi kao i mnogi drugi kolektivi zbog pandemije virusa korona i globalnog ekonomskog rasula, što znači da Silva u Valensiji ne bi mogao da računa na tako jak ugovor kao u Laciju. Osim toga, Valensija naredne sezone neće igrati u evropskim takmičenjima, što je takođe važan faktor za Španca koji i dalje ima želju da se nadmeće na najvišem kontinentalnom nivou i bude deo tima koji ima ambicije. Silva je više želja vlasnika kluba Petera Lima, nego trenera Grasije.

Međutim, Silva je razapet između ličnih i porodičnih želja... Na kraju će, verovatno, presuditi njegova sportska ambicija.



tagovi

David SilvaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara