Dečko, svaka čast! I druga zvezda ostaje u Kelnu, skresali mu platu za duplo, nema ni zarade od 9.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.04.18. | 10:48

Timo Horn potpisao novi ugovor, iako je klub na njemu mogao da profitira

Kako Jonas Hektor, tako i Timo Horn!

Pre tri dana levi bek reprezentativnog formata potpisao je novi ugovor sa Kelnom, iako se taj klub seli u Cvajtu, a na isti potez odlučio se i golman trenutno poslednjeplasiranog tima Bundeslige.

Izabrane vesti

Horn je rešio da ostane na „Rajn energi“ stadionu, uprkos činjenici da je imao pozive nekoliko klubova iz Nemačke (pominjali su se Borusija iz Dortmunda i Leverkuzen), Engleske i italije (Fjorentina). Presudilo je poštovanje prema sredini u kojoj je proveo celu karijeru i rodnom gradu.

Posebno je interesantno pod kojim uslovima je 24-godišnji čuvar mreže ozvaničio nastavak saradnje sa Jarčevima. Ugovor je produžen za 12 meseci (trajaće do 2023) i ništa u papirima nije promenjeno osim tog datuma isteka ugovora.

Što znači da otkupna klauzula ostaje ista (9.000.000 evra, pojeftinjenje je posledica ispadanja), a čak se ni Horn nije bunio oko plate, već je ispoštovao prethodni ugovor koji je predvideo da u slučaju selidbe u Cvajtu zarada sa 3.200.000 evra godišnje, koliko je imao u Bundesligi, padne na samo 1.500.000 evra za sezonu koju bude proveo u nižem rangu. Jeidno što je ubačena klauzula u vidu bonusa za povratak u elitu, od nekoliko stotina hiljada evra.

Nema šta, potez za poštovanje. I Klena (ostao bez zarade od 9.000.000 evra) i Tima Horna (dokaz odanosti). Posebno što je takvih sve manje u modernom fudbalu.

FOTO: Action images


tagovi

Timo Horn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara