(©Reuters)
(©Reuters)

Definitivno najluđa liga u Evropi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.06.20. | 22:44

Trabzon izgubio prvo mesto u 95. minutu

Trusku ligu je dugo vremena bio glas da je jedna od najprljavijih i najnepoštenijih u Evropi. Ali otkako je 2011. buknuo skandal o nameštanju utakmica u kojem su učestvovali veliki klubovi poput Fenerbahčea i Bešiktaša, situacija je počela da se menja. Istraga o tom skandalu je trajala pune četiri godine i od tada turski šampionat deluje mnogo čistije, neizvesnije i zanimljivije. Do te mere da je turska Super liga postala jedna od najluđih i da šampionska trka evo već treću sezonu zaredom garantuje dramu do poslednjeg kola. Sa više aktera nego ranije kada su samo tri istanbulska velikana bili kandidati za titulu.

Sada je situacija drugačija, u ovoj sezoni se za titulu bore Bašakšehir i Trabzon, a bodovi im nigde nisu zagarantovani.

Izabrane vesti

Galatasaraj je sinoć ispao iz šampionske trke pošto je na svom terenu primio gol za 3:3 protiv skromnog Gacijantepa u 14. minutu sudijske nadoknade (?!) a večeras je slična sudbina zadesila lidera prvenstva Trabzon.

Tim sa obale Crnog mora je bio na pragu pobede protiv Alanje kojoj je ovo tek druga sezona u turskom šampionatu u klupskoj istoriji. Golom Grka Bakasetasa u 95. minutu meča, Alanja je izborila 2:2 i oborila Trabzon sa čelne pozicije prvenstvene lestvice. Šest kola pre kraja, lider je Bašakšehir koji je i u prethodne dve sezone bio nadomak titule ali je posustajao neverovatnim kiksevima u finišu prvenstva. Sada ima dva boda prednosti u odnosu na Trabzon, ali s obzirom na tradiciju i neizvesnost u turskom šampionatu, ništa ovde nije ni blizu gotovog.

Doduše, Trabzon bi na kraju mogao debelo da zažali zbog večerašnjeg rezultata. Iako je imao idealan poečtak meča večeras. Poveo je golom Onura posle kardinalne greške odbrane domaćih u sedmom minutu.

Ali gosti su se previše povukli posle vođstva što je u nadoknadi prvog poluvremena kaznio prekaljeni veteran Papis Sise. Iskusni Senegalac je pre samo nekoliko dana het-trikom uveo Alanju u finale Kupa Turske i ispisao najveći uspeh u istoriji kluba, a večeras je sjajnom reakcijom za izjednačenje pokazao šta čeka večerašnjeg rivala u finalu kupa.

Trabzon je kao u prvom, imao idealan početak i u drugom poluvremenu. Novak je u 51. minutu pobegao odbrani domaćina i iz drugog pokušaja matirao golmana.

Na kraju se Trabzon opet previše povukao i opet je kažnjen na identičan način: Golom u nadoknadi vremena. Ovoga puta bukvalno u poslednjim momentima utakmice. Bakasetas je majstorskim lažnjakom izbacio čuvara, a onda sa 20 metara odapeo strelu u sam ugao Trabzonovog gola.

Luda šampionska trka se nastavlja. U naredna dva kola, oba kandidata igraju protiv Galatasaraja i posle tih mečeva bi mnogo toga moglo da bude jasnije. 

TURSKA 1 - 28. KOLO

Petak

Ankaragudžu – Bašakšehir 1:2 (1:0)

/Rodrigez 12p – Aleksić 59, Višća 73/

Subota

Kajzeri - Genčlerbirligi 2:0 (1:0)

/Pedro Enrike 36, Kravets 89/

Denizli - Bešiktaš 1:5 (0:1)

/Estupinjan 53 - Jilmaz 12, Gonul 60, Enkudu 67, Ljajić 75, Dijabi 78/

Malatija - Gectepe 2:1 (1:0)

/Bulut 40, Kjartanson 78 - Ozturk 76pen/

Nedelja

Kasimpaša - Fenerbahče 2:0 (0:0)

/Tijam 55, Erdogan 90+2/

Galatasaraj - Gazišehir 3:3 (2:1)

/Falkao 36, Belanda 40, Feguli 66 - Đilobođi 17, Tvumasi 78/

Konja - Sivas 2:2 (1:1)

/Skubic 37, Milošević 44 - Kone 30, Škuletić 90/

Ponedeljak

Alanja - Trabzon 2:2 (1:1)

/Sise 45+1, bakasetas 90+5 - Onur 7, Novak 51/

Antalija - Rize 3:1 (1:0)

/Gumuš 3, Jahović 73 penal, Gulum 75 - Škoda 90+8 penal/



tagovi

Papis Sise

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara