Dejvis: U Bajern sam došao da zamenim Arjena Robena, a onda...

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.06.23. | 16:57

Kanađnin ispričao kako je dospeo na poziciju levog beka

Kada je pre četiri i po godine dolazio u Minhen o Alfonsu Dejvisu, tada 17-godišnjem Kanađaninu, nije se znalo maltene ništa, osim da poseduje izuzetnu brzinu i da igra na poziciji levog krila.

U međuvremenu momak poreklom iz Liberije munjevito je napredovao, relativno brzo obezbedio sebi ozbiljnu minutažu, ali na poziciji levog beka. I sve to manje-više znamo, ono što je novost jeste da Dejvis nije bio planiran da igra ni levo krilo, ni levog beka, već - desno krilo?!

Izabrane vesti

Prilikom pregovora ljudi iz Bajerna objasnili su mu da ga dovode kako odmenio odlazećeg Arjena Robena...

"Da, kada sam dolazio rekli su mi da bi u jednom momentu trebalo da zamenim Robena, ali onda se David Alaba povredio i stavili su me na beka. Mislio sam da će to biti privremenu, međutim"...

Više od četiri godine Dejvis igra levog spoljnjeg, nekad manje, nekad više ofanzivno, ali čini se da je to njegova budućnost.

"Desilo se da sam ostao na toj poziciji, postao levi bek. Strpljivo čekam svoju šansu kad mogu da se pridružim napadu".

Alfonso Dejvis danas slovi za jednog od najboljih bekova na svetu, a sa cenom od 70.000.000 evra svakako spada i među najskuplje. Poslednjih nedelja može se čuti kako bi ga Real Madrid rado video u svojim redovima.


tagovi

Alfonso Dejvis

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara