Dejan Stanković
Dejan Stanković

Deki Stanković kod Boba i prijatelja o fudbalu: Volim Klopov i De Zerbijev stil ali ne želim da budem loša kopija

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 01:10

Srpski trener razgovarao sa nekadašnjim saigračima i rivalima o aktuelnom momentu italijanskog fudbala i Interu

Nekada su žariri i palili terenima širom Apenina, bili deo najjače lige sveta, koračali kroz karijere kao idoli navijača i likovi sa jakih harizmima. Večeras su sa kojim kilogramom viška i kojom dlakom na glavi manje, poput starih drugara iz kafane dotakli fudbalskih tema, smejali se, zezali, zabavljali na hiljade gledalaca koji su se „nakačili“ na prenos uživo.

Srpski trener Dejan Stanković je bio gost Kristijana Vijerija čiji projekat „Bobo TV“ uveseljava ljubitelje fudbala na Apenina. Pored popularnog Boba i Dekija, bili su tu još Antonio Kasano, Danijele Adani i Nikola Ventola.

Izabrane vesti

Naravno, dotakli su se paralele iz vremena kada su oni igrali i sada.

„Italijanski fudbal se mnogo promenio. Jedna era se završila 2012. godine i tada je počela druga. Ne znam da li bolja ili lošija. Sada je mnogo više igre i ima više različitih trenerskih stilova. Živeo sam italijanski fudbal 16, 17 godina. To su moj fudbal i moja zemlja. Sve sam napravio ovde. Mislim da se vrednost italijanskog fudbala meri rezultatima u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Pre nekoliko godina nije bilo tako. Ove sezone u Evropi nam ide mnogo dobro i zbog toga sam jako srećan“, rekao je Stanković.

Nezaobilazna tema je bila aktuelna kriza Intera u kojem je Deki igrao. Poput Vijerija, Adanija i Ventole.

„Nemam problem da govorim o Interu ali nije korektno sa komentarišem kolegu iz Serije A u kojoj radim i ja. Imam mnogo poštovanja. Pričao sam sa direktorom Auzilijem posle meča Sampdorije i Intera i mogu reći da da su Inter i Napoli ekipe između kojih nije velika razlika kao što tabela pokazuje. Oba su jaki timovi koji izazivaju strah i imaju sjajne igračke kadrove. Ne želim da dolivam ulje na vatru. Rekao sam Auziliju: ’Budite strašni na terenu, veoma ste jaki’. Nadam se da se niko neće osećati uvređenim zbog ovoga što sam rekao“.

Stanković je na početku trenerske karijere u Italiji i pričao je o trenerima koji su najviše uticali na njega.

„Ne želim nikoga da kopiram jer bih onda bio samo loša kopija. Naravno da se sećam odnosa koje sam imao sa trenerima i kako su iz mene izvlačili 100 odsto. Mančini mi je mnogo dao, Murinjo je imao poseban odnos sa nama iz „generacije 2010“. Ne možete to da kopirate, ali možete da uzmete kao primer. Imao sam sjajne primere među trenerima poput Eriksona, Zakeronija, Mihajlovića... Ljudski karakteri ne mogu da se kopiraju, ali mogu da vas inspirišu kako da se ponašate. Pored toga vam je potrebno dosta iskustva. Želim da analiziram dan po dan i da znam da li sam uradio dovoljno. Volim da gledam Klopov i De Zerbijev fudbal. Ali za taj fudbal su vam potrebni i pravi igrači“.


tagovi

Dejan StankovićKristijan Vijeri

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara