Lautaro Martinez i Sadio Mane (©Reuters)
Lautaro Martinez i Sadio Mane (©Reuters)

Derbi dana u Milanu: Inter poljuljan pred dolazak bavarske gol-mašine, Džeko menja Lukakua

Vreme čitanja: 5min | sre. 07.09.22. | 12:54

Grupa C Lige šampiona: “Treba nam 10 bodova za osminu finala”, smatra trener Nerazura Simone Inzagi. Bavarci kompletni na Đuzepe Meaci. Viktorija Plzenj prežaljena na Nou Kampu protiv raspucane Ćavijeve Barselone

Posle žreba za Ligu šampiona svi su prežalii češkog prvaka Viktoriiju Plzenja koji igra u Grupi C sa “alama”, višestrukim prvacima Evrope - Bajernom, Barselonom i Interom. Svaki bod za Čehe bi bio uspeh.

Derbi dana igra se večeras (21.00) na Đuzepe Meaci – poljuljani Inter, posle poraza u gradskom derbiju od Milana (2:3), dočekuje bavarsku gol-mašinu, Bajern. Malo klubova može da se pohvali pozitivnim bilansom sa gigantom iz Minhena. Inter je jedan od njih, a Bavarce posebno boli poraz u finalu Lige šampiona iz maja 2010, kada su Nerazuri pod vođstvom Žozea Murinja golovima Dijega Milita došli do svog trećeg i zasad poslednjeg trofeja u najjačem klupskom takmičenju na svetu.

Izabrane vesti

Takođe, nećete često naići na ovako dobru kvotu za trijumf nemačkog „teškaša”, koji će sigurno pokušati da naplati Interu bar deo duga jer je iz kategorije onih koji se nikad ne praštaju. Mnogi se neće složiti sa našom procenom, a uporište bi mogli da pronađu u tome da su iza Bajerna dva uzastopna remija u Bundesligi, sa Union Berlinom i Menhengladbahom od kojih se ne očekuje da mu budu među glavnim konkurentima.

21.00: (4,20) Inter (3,80) Bajern (1,90)

Trener Crvenih Julijan Nagelsman još nije pronašao savršenu zamenu za napadački sistem koji se godinama unazad bazirao na Robertu Levandovskom, mada na pomenutim mečevima Bajern nije imao ni sreće.

Međutim, Nagelsmanov kolega Simone Inzagi suočava se sa mnogo više problema, budući da je Inter u prvih pet kola Serije A već izgubio dva derbija, najpre od Lacija, a zatim – što je bilo posebno bolno – od gradskog rivala Milana, i to pošto je poveo. Loša uvertiru za okršaj sa Bavarcima, tim pre što je u prethodne tri godine jedino zvučno ime koje je savladao na Đuzepeu Meaci bio Dortmund, dok je izgubio od Barselone, Liverpula i madridskog Reala (dvaput).

Inzagi će sigurno izvršiti promene u odnosu na prethodne duele. Povređenog povratnika u Inter Romelua Lukakua zameniće Edin Džeko i činiće tandem u napadu sa Argentincem Lautarom Martinezom. Belgijanac će biti van terena još dve nedelje. Novajlija iz Rome, Jermen Henrik Mkhtarijan mogao da počne meč umesto Nikola Barele. Robin Gosens se očekuje da bude po levoj strani terena.

Kvota u Mozzartu na igru GG3+ u Milanu je 1,62.

Andre Onana i dalje čeka na debi na golu Intera, ali i dalje prednost ima veteran, starosedelac Samir Handanović.

Znamo da moramo da osvojimo deset bodova u ovoj grupi, što je mnogo teže nego prošle godine, ali mi smo Inter i imamo priliku da igramo protiv Bajerna, jednog od tri-četiri favorita”, rekao je Inzagi.

Bajern može da se osloni na kompletan sastav. U napadu će igtati veliko pojačanje iz Liverpula Sadio Mane, a ispred Seneglaca igraće Kingsli Koman, Tomas Miler i Serž Gnabri.

Nikada nisam bio na San Siru kao trener. Radujem se utakmici i stadionu. Dobar početak je važan. Uveren sam da ćemo dobro proći. Bajern je i uvek treba da bude među favoritima za osvajanje Lige šampiona. Klub ove veličine i sa ovom istorijom treba da teži tome da bude među favoritima”, istakao je mladi stručnjak.

--------------------------------------

POTENCIJALNI SASTAVI

INTER (3-5-2): Handanović - Škrinijar, De Fraj, Bastoni – Darmijan, Mkhtarijan, Brozović, Čalhanoglu, Gosens – Džeko, Martinez.

BAJERN (4-2-3-1): Nojer – Pavar, De Liht, Ernandez, Dejvis – Kimih, Zabicer – Gnabri, Miler, Koman – Mane.

---------------------------------------

Barselona je odličnio startovala ove sezone. Pole mršavog boda protiv Rajo Valjekana, Ćavijeva četa je vezala tri pobede u Primeri, uz čak 11 golova. Robert Levandovski je već raspucan i pokazao je da će biti gol-mašina i u dresu Katalonaca. Vikorija Plzenj je prežaljena na Nou Kampu. Samo čudo bi moglo Čehe da ostavi neporažene. Ipak, iskustvo nas uči da nema nedodirljivih. Prošle godine je maleni Šerif dobio Real usred Madrida. Osim poslednjih pojačanja, Beljerina i Markosa Alonsa, ostali su u konkurenciji za tim.

Robert Levandovski (©Reuters)Robert Levandovski (©Reuters)

Ćavi je osvajao Ligu šampiona kao igrač, veruje da to može da ponovi i kao igrač.

„Takmičićemo se i sanjati da osvojimo Ligu šampiona. Želim da pobedim. Moramo da budemo skromni, moramo biti oprezni, ali smo favoriti. Naš rival nema šta da izgubi, fizički je veoma dobro pripremljen”, istakao je Ćavi.

21.00: (1,07) Barselona (13,0) Plzenj (25,0)

Plzenj je odličan u šampionatu Češke. Ima pet pobeda i remi.

Svakako da ne planiramo da se samo branimo, ali videćemo na utakmici kakva će biti situacija i šta će nam Barselona dozvoliti. Nijedan meč na Kamp Nou ne može da se zaboravi. Ovakav meč možete doživeti samo jednom u životu. Svi su spremni i željni. Početak utakmice je veoma važan. Moramo dosta da se koncentrišemo, ali utakmica ima 90 minuta i videćemo šta će biti. Bilo bi sjajno da pobedimo, ali ovde je veoma teško da se osvajaju bodovi. Bili bismo srećni da remiziramo”, rekao je trener češkog šampiona Mihal Bilek.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Sreda

GRUPA A

18.45: (1,48) Ajaks (4,60) Rendžers (7,50)

21.00: (3,45) Napoli (3,50) Liverpul (2,20)

GRUPA B

21.00: (2,05) Atletiko Madrid (3,40) Porto (4,10)

21.00: (3,80) Klub Briž (3,60) Leverkuzen (2,05)

GRUPA C

21.00: (1,07) Barselona (13,0) Plzenj (25,0)

21.00: (4,20) Inter (3,80) Bajern (1,90)

GRUPA D

18.45: (2,15) Ajntraht (3,50) Sporting (3,60)

21.00: (1,60) Totenhem (4,10) Marselj (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Utorak

GRUPA E

Dinamo Zagreb - Čelsi 1:0 (1:0)

/Oršić 13/

Salcburg - Milan 1:1 (1:1)

/Okafor 28 - Salamakers 40/

GRUPA F

Dortmund - Kopenhagen 3:0 (2:0)

/Rojs 35, Gereiro 42, Belingem 83/

Sevilja - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Haland 20, 67, Foden 58, Dijas 90+2/

GRUPA G

Seltik - Real Madrid 0:3 (0:0)

/Vinisijus 56, Modrić 60, Azar 77/

RB Lajpcig - Šahtjor 1:4 (0:1)

/Simakan 57 - Šved 16, 58, Mudrik 76, Traore 85/

GRUPA H

PSŽ - Juventus 2:1 (2:0)

/Mbape 5, 22 - Mekeni 53/

Benfika - Makabi Haifa 2:0 (0:0)

/Rafa Silva 50, Grimaldo 54/



tagovi

Liga šampionaBajern MinhenPlzenjViktorija PlzenjBarselona

Obaveštavaj me

Barselona
Inter
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara