Fudbaleri Mančester junajteda (Foto: Reuters)
Fudbaleri Mančester junajteda (Foto: Reuters)

Desetkovani Vulvsi će učiniti sve da ne prime gol na Old Trafordu, ali to će biti teška misija

Vreme čitanja: 4min | pon. 03.01.22. | 13:25

Junajted s pravom veliki favorit na prvom meču u novoj godini, nigde nećete naći veću kvotu na pobedu domaćina nego u Mozzartu - 1,65

Ne cvetaju ruže Mančester junajtedu ni ove sezone, ali se čini da Ralf Rangnik polako postavlja stvari na svoje mesto. Đavoli su se iz 2021. godine ispisali laganom pobedom nad Barnlijem (3:1), a pod vođstvom nemačkog stručnjaka izgledaju i daleko bolje u odbrani. Na startu 2022. godine će imati zadatak da probiju drugi najčvršći bedem Premijer lige - dočekuju Vulverhempton koji je primio samo 14 golova od početka sezone. Ipak, četa Bruna Laža je u velikim problemima zbog povreda i pozitivnih nalaza na virus korona, pa bi sve osim novog trijumfa Crvenih đavola predstavljalo iznenađenje (18.30).

Sa novim trenerom Junajted još ne zna za poraz. Dobio je Kristal Palas (1:0), Norič (1:0) i pomenute Kleretse, a remizirao sa Jang Bojsom u Ligi šampiona (1:1) i Njukaslom u domaćem prvenstvu (1:1). Primetan je značajan napredak u odbranu, što dokazuje i podatak da je Rangnikova ekipa primila samo dva gola u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Neće ipak biti jednostavno savladali Vulvse. Laž je nastavio stazom koju je utabao Nuno Espirito Santo, ali je napravio i određene korekcije, koje daju rezultate. Odbrana je granitna. U poslednjih sedam mečeva sastav sa Molinoa je primio samo dva gola. Ipak, problem je napad, pošto je postigao isto toliko. Posle trijumfa nad Vest Hemom (1:0), odigrao je bez golova sa Noričom i Barnlijem. Potom je pretrpeo minimalne poraze od Liverpula i Mančester Sitija i dokazao da zna da se brnai i protiv najboljih timova u lugu. Savladao je potom Brajton i došao do tri vredna boda, a onda odoleo i Čelsiju sredinom decembra.

Usledili su kadrovski problemi, veliki broj igrača dobio je pozitivne rezultate testa na virus korona i otkazana su dva vezana meča (protiv Votforda i Arsenala). Još uvek nije jasno ko će sve biti na raspolaganju portugalskom stručnjaku, ali je jasno da u timu neće biti povređenih Džonija Kastra, Pedra Neta, Hvang Hi čana, Jersona Moskere i Vilija Bolija. Sa druge strane, Junajtedu se posle odrađene suspenzije vraća Bruno Fernandes, Viktor Lindelof bi posle perioda provedenog van tima zbog Kovida 19 mogao da se vrati u tim i odmeni Erika Baija kojeg čekaju obaveze na Afričkom kupu nacija, a pritom ima i lakšu povredu. U timu bi ponovo mogao da se nađe i Rafael Varan, dok je njegov zemljak Pol Pogba otpisan zbog povrede butine.

Tradicija je apsolutno na strani domaćina. Dobili su Đavoli poslednja tri okršaja sa Vulvsima u Premijer ligi, koji za pobedu na Old Trafordu ne znaju već 10 utakmica (tri remija) - na sedam gostovanja nisu postigli ni gol. Zanimljiv je i podatak da Vukovi nisu prvi zadali udarac u duelima sa Junajtedom od januara 2004. godine kada su slavili sa 1:0 na Molinou.

Uz sve navedeno, sastav iz Mančestera ima najveći procenat uspešnosti u januaru - u istoriji Premijer lige. Od 113 odigranih mečeva dobio je 74 (65,5 odsto). Vulverhemptonu je po pravilu prvi mesec u godini najslabiji u sezoni - dobili su samo pet od 29 susreta (17,2 odsto). Ponedeljak je takođe važan za klub sa Teatra snova, jer na otvaranju nedelje ima najbolji učinak u Prmeijer ligi (dobio 44 od 68 mečeva - 64,7 odsto). Od 17 poslednjih mečeva odigranih u ponedeljak, Crveni đavoli su izguibili samo jedan i to u avgustu 2018. godine od Totenhema rezultatom 0:3 (po osam pobeda i remija).

-----------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Subota

Arsenal - Mančester siti 1:2 (1:0)

/Saka 31 - Marez 57, Rodri 90+3/

Votford - Totenhem 0:1 (0:0)

/Sančez 90+6/

Kristal Palas - Vest Hem 2:3 (0:3)

/Eduard 83, Oliz 90 - Antonio 22, Lancini 25, 45+5pen/

Nedelja

Brentford - Aston Vila 2:1 (1:1)

/Visa 42, Roerslev Rasmusen 83 - Ings 16/

Everton - Brajton 2:3 (2:0)

/Gordon 53, 77 - Mekalister 4, 71, Burn 21/

Lids - Barnli 3:1 (1:0)

Herison 39, Dalas 77, Džejms 90+2 - Korne 54/

Čelsi - Liverpul 2:2 (2:2)

/Kovačić 42, Pulišić 45+1 – Mane 9, Salah 26/

Ponedeljak

18.30: (1,65) Mančester Junajted (3,80) Vulverhempton (6,25)

Odloženo

Lester - Norič

Sautempton - Njukasl

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ralf RangnikBruno LažBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara