Dibala i Atletiko - pao dogovor?! Juventusu 150.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.03.18. | 09:20

Koliko je ovo zaista realno?

Španija je na nogama, Italija u šoku - Paulo Dibala i Atletiko Madrid postigli su dogovor oko petogodišnjeg ugovora i sada se samo čeka zeleno svetlo Juventusa kako bi se realizovao jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala?!

Ne, nije šala. Ovu ekskluzivnu vest donosi španski novinar Hoakin Rodrigez, inače fudbalski ekspert zaposlen na madridskom radiju Onda Sero, drugom po jačini u Španiji. Dakle, ne bi trebalo da bude šala, niti informacija s kojom se valja igrati. Bar ne za tako ozbiljnog medija na Iberijskom poluostrvu. Prema Rodrigezovim najavama, Atletikov specijalni tim zadužen isključivo za pregovore sa Juventusovom superzvezdom vođen sportskim direktorom Andreom Bertom uspeo je izgleda da postigne dogovor sa Dibalinim predstavnicima oko petogodišnjeg ugovora, a nezvanično se pominje da bi sezonska plata trebala da bude između 9.000.000 i 10.000.000 evra, bez bonusa! Dakle - između 45.000.000 i 50.000.000 evropskih novčanica! 

Izabrane vesti

Ako je ova vest zaista tačna, to jasno znači da je Atletiko izgubio bitku da zadrži Antoana Grizmana, koga španski i mediji širom Evrope sele u Barselonu, sa kojom je navodno već i potpisao predugovor. U ovom trenutku nije poznato koliko bi Atletiko mogao da inkasira od prodaje svog daleko najboljeg igrača, ali je unapred jasno da to neće biti suma manja od 100.000.000 evra, koliko iznosi Grizmanova otkupna klauzula. Poslednjih dana se šuškalo o tome da je Barselona spremna da plati i koji milion više samo kako bi osigurala toliko željeni potpis. 

Juventus bi na ime obeštećenja za Dibalu inkasirao traženih 150.000.000 evra, što Atletiku ne bi bio problem da ispati ako je Grizman stvarno već "unovčen". Obeštećenje bi moglo da bude umanjeno ukoliko u posao bude uključen i Stefan Savić

Cela ova priča zaista deluje neverovatno, ponajviše jer se Dibala poslednje dve godine dovodio u vezu sa Realom i Barselonom, a dok je bio povezivan sa katalonskim velikanom Argentinac je čak izjavio i da bi "preplivao Sredozemno more" kako bi zaigrao na stadionu Kamp Nou. Izgleda da su na kraju prevladale veze među sunarodnicima. 

Nije tajna da je Dijego Simeone zaljubljen u fudbalske kvalitete Paula Dibale i da je baš njega označio kao najveću želju u slučaju da Grizman zaista napusti Madrid. Sedmicama unazad u evropskim fudbalskim krugovima ide priča da su Simeone i Dibala viđeni u istom madridskom restoranu, a navodi se da je prosto velika slučajnost da su njih dvojica bili na istom mestu, bez namera da razgovaraju o zajedničkoj budućnosti. U istom restoranu Čolo je obavio razgovore i sa Huanom Bernatom i dvojicom zasad neimenovanih fudbalera Bajera. 

Kakav bi to rasplet bio za Paula Dibalu, Atletiko i Juventus...

Foto: Action Images


tagovi

Paulo DibalaAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara