Dijego Martinez: Svidelo mi se kako je TSC igrao protiv Vest Hema

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 20:39

„Razgovarao sam sa Jovetićem uoči utakmice“ navodi španski stručnjak

Stigla je delegacija Olimpijakosa danas u Beograd, smestila se u Novom Sadu, da bi se zatim zaputila ka Bačkoj Topoli. Poražen je grčki velikan u prvom kolu Lige Evrope kod kuće od Frajburga (3:2), pa će bodove juriti na strani u sutrašnjem duelu protiv vicešampiona Srbije TSC-a (18.45).

Nedostajaće prošlogodišnjem trećeplasiranom timu Grčke nekoliko igrača, poput Fadige, Ričardsa i Lajdnera, ali će na teren svakako da izađe najjači mogući sastav. Neće se po pitanju stila igre menjati ništa, kaže predvodnik tima iz Pireja, Dijego Martinez.

Izabrane vesti

„To ne utiče na utakmicu, jer ideja je ista. Naši planovi se neće promeniti zbog odsustva jednog igrača. Igramo sa njim ili bez njega“, izneo je Martinez.

Španski stručnjak nije želeo oberučke da prihvati ulogu favorita, vidno oduševljen nastupom Topolčana u Londonu. Ipak, njegova ekipa će pružiti maksimum, svesna da bilo kakav gubitak bodova predstavlja veliki problem pred dvomeč sa Čekićarima. Svojevrstan je i pritisak braniti boje velikana iz Pireja, jer su navijači navikli na trofeje i pre svega na dobra izdanja u Evropi.

„Mislim da u savremenom fudbalu ne postoji izraz favorit, svi moraju da se bore i igraju kako treba. Tim TSC-a je stabilan, sviđa mi se kako su igrali protiv Vest Hema, sviđa mi se kako se postavljaju, mislim da su teški i zahtevni. Daćemo sve od sebe da uspemo, Bačka Topola ima puno motiva i želje za igrom i pobedom. Uvek ima obaveza da opravdate svoj nastup kada je reč o Olimpijakosu, sutrašnja utakmica će biti zahtevna. U fokusu je dobra igra, da damo svoje najbolje i ugrabimo tri poena. Ambiciozni smo ali i ukazujemo puno poštovanje protivniku“.

Izdvojio je Žarko Lazetić iz ekipe Olimpijakosa samo jednog igrača - Stevana Jovetića. Upravo su iskusni crnogorski napadač i sadašnji šef struke Topolčana bili saigrači u Partizanu, a sada će snage odmeriti na suprotnim snagama. Iskoristio je Jovetića kao adut Martinez, ne bi li preko njega saznao što više o narednom rivalu svog tima. Očekuje se da nekadašnji fudbaler crno-belih sutrašnju utakmicu počne od starta.

„Razgovarao sam sa Jovetićem, sviđa mi se njegov način igre i znam da su bili saigrači on i Lazetić. Zahtevna je utakmica, sviđa mi se njegova igra ali ostaje nam sutra utakmica da vidimo“, rekao je Dijego Martinez.

Prisutnim medijima se na kratko obratio i igrač veznog reda pirejskih crveno-belih, Sotiris Aleksandropulos, čija očekivanja su takođe velika i koji kao i njegovi saigrači cilja pobedu.

„Mi smo jedna samouverena ekipa, mislim da ćemo igrati dobro, daćemo svoj maksimum, pripremljeni smo na tim koji nas čeka sutra. Zadovoljan sam svojim usponom, tu je doprineo i trener, želim da budem pre svega zdrav i da uživam“, naveo je Aleksandropulos.


tagovi

TSC Bačka TopolaOlimpijakosLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara