Kastrati i Majer (©Reuters)
Kastrati i Majer (©Reuters)

Dinamo iskalio bes: Strašni Majer, četiri gola, moglo da padne još toliko

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 22:09

Golman Šubarić sprečio totalnu katastrofu Dragovoljca

Pravi šok doživeo je Dinamo na otvaranju sezone protiv Slaven Belupa, ali sve ono što aktuelni šampion nije uspeo da pogodi prošle sedmice, uspeo je to večeras na gostovanju Hrvatskom Dragovoljcu gde je rezultat bio 4:0 (2:0).

Pala su četiri gola, ali lako je pobeda mogla da bude i duplo ubedljivija! Ko zna šta bi bilo da nije bilo golmana i kapitena Dragovoljca Zvonimira Šubarića koji je sa četiri-pet parada zaustavio rafalnu paljbu Dinama koji je potvrdio ogromnu razliku u kvalitetu, ali je čuvar mreže domaćina ipak sprečio totalnu katastrofu.

Izabrane vesti

Jasan je bio Damir Krznar u najavi utakmice da Dinamo nema pravo na grešku, a tako su se njegovi fudbaleri i postavili od prvog minuta. Dinamo je apsolutno dominirao utakmicom, ali je do prve šanse stigao tek u 19. minutu. I iz iste odmah stigao do gola. Strelac je bio Lovro Majer koji se našao usamljen na drugoj stativi posle centaršuta mladog Josipa Šutala. Od tog pogotka Dinamu kao da su se otvorile dizne, pa su se šanse nizale jedna za drugom.

Već u 35. minutu bilo je 2:0. Majer je ovog puta uzvratio asistenciju Šutalu posle centaršuta iz kornera i akcija se završila uspešnim hicem glavom. Do kraja poluvremena Šubarić je uspeo da “skine“ dve šanse Menalu i još jednu Majeru, pa se na odmor ipak otišlo samo sa 2:0.

Krznar je već na poluvremenu izvršio dve izmene, pa su Bulat i Kastrati zamenili Mišića i Ristovskog, što je Dinamu omogućilo da zadrži isti ritam i ofanzivu na gol Dragovoljca. Ubrzo se to isplatilo, pošto je već u uvodnih sedam-osam minuta sve bilo jasno. Prvo je Mario Gavranović pogodio metu, da bi se po drugi put u listu strelaca upisao Majer.

Ni četiri gola u mreži nije spustila tempo fudbalera Dinama koji su nastavili da jurišaju napred. Najbliži golu bio je Ivanušec u 70. minutu, kada je Šubarić ponovo maestralno intervenisao.

Na kraju je ipak ostalo 4:0, a Majer je obeležio susret pošto je na dav pogotka upisao još i asistenciju. Pravi zamajac za nastavak sezone...

HRVATSKA 1 - 2. KOLO

Petak

Dragovoljac - Dinamo Zagreb 0:4 (0:2)

/Majer 19, 53, Šutalo 35, Gavranović 49/

Subota

18.55: (2.35) Slaven (3.00) Lokomotiva (3.10)

21.00: (1.73) Gorica (3.50) Šibenik (4.60)

Nedelja

18.55: (1.50) Rijeka (3.90) Istra (6.25)

21.00: (2.60) Hajduk (3.20) Osijek (2.60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Hrvatski DragovoljacDinamo ZagrebLovro MajerMario Gavranović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara