Navijači Dinama iz Drezdena (©Reuters)
Navijači Dinama iz Drezdena (©Reuters)

Dinamo je kovač svoje sreće: Pobede ga ostavljaju u ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 12:21

Tim iz Drezdena zakucan za dno, ali zahvaljujući zaostalim mečevima ima priliku da se domogne opstanka

Doskoro u beznadežnoj situaciji, od pre tri dana u znatno boljoj. Takvo je stanje Dinama iz Drezdena, koji se suočava sa teškom borbom za opstanak u Cvajti. Baraž je daleko tri, a sigurna zona šest bodova. Povoljna okolnost po žuto-crne je činjenica da imaju dva meča manje u odnosu na konkurente.

Jedan od tih zaostalih duela Dinamo ima večeras protiv Grojtera na svom Rudolf Harbig stadionu, a potencijalno slavlje lansiralo bi ga među legitimne borce za ostanak u drugoligaškoj konkurenciji (18.30). Svaki drugačiji ishod debelo bi mu smanjio šanse.

Izabrane vesti

Dinamo iz Drezdena najviše je pretrpeo od koronavirusa od svih članova Cvajte. Trener Markus Kaučinski okupio je ekipu i počeo sa treninzima kasnije od ostalih klubova. Ipak, u prvom meču posle pauze, Drezden je uspeo da osvoji tri boda u gostima sa drugim autsajderom Vehenom, tako da su šanse da napusti zonu ispadanja pre kraja sezone ostale na snazi.

Dinamo pokazuje upornu želju za ostankom u drugoj ligi, a slavlje nad direktnim konkurentom snažna je poruka o pozitivnom raspoloženju u timu. Grojter je u krizi, nema preteranu prednost u klasi, pa Dinamo ima prilično dobre šanse za uspeh.

Učinak žuto-crnih kod kuće nije blistav. Samo na pet utakmica četa Kaučinskog je slavila, a istovremeno je na 14 duela pred svojim navijačima postigla 16, a primila 20 golova. Međutim, ekipa iz Firta ne pokazuje najbolju igru u gostima. Detelinari su u 14 mečeva na strani ostvarili samo tri pobede, postigavši i primivši 19 golova.

Na poslednjih šest međusobnih dvoboja ekipe se nisu istakle efikasnošću, pošto su sve okončane u rasponu od 0-2 gola, a opet Dinamo nije uspeo nijednom da trijumfuje.



tagovi

CvajtaDinamo DrezdenGrojter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara