Bruno Petković (©Reuters)
Bruno Petković (©Reuters)

Dinamo pokazao ko je tata u državi, napad na duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 14:29

Kup Hrvatske: Večeras (19.00) na Maksimiru prvi meč finala protiv Rijeke

Činilo se prošlog meseca da će šampionski pehar konačno da se preseli iz bogatih vitrina Maksimira, ali Rijeka je u pala kada je najpotrebnije, pa je “večiti” prvak Hrvatske trijumfom u direktnom obračunu na Rujevici pre 10 dana i pobedom za vikend protiv Osijeka na svom terenu, opet na tronu. Timu Željka Sopića ostaje utešna borba za pehar u Kupu Hrvatske, a rival su opet Modri Sergeja Jakirovića.

Posle proslave titule na Maksimiru lakše se diše za Dinamo, ali cilj je dupla kruna i na kraju jedna od uspešnijih sezona kluba u ovoj deceniji. Prezimilo se i u Evropi. U Zagreb večeras (19.00) stiže Rijeka u prvom meču finala Kupa Hrvatske. Pre desetak dana na Rujevici u ključnom meču za titulu, Dinamo je posle preokreta slavio u gradu na Kvarneru sa 2:1, i to posle preokreta u finišu. Prvo je Bruno Petković fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca zaledio Riječane, da bi Albanac Hodža doneo zlata vredna tri boda.

Izabrane vesti

Sve oči domaćih navijača biče uperene u hrvatskog reprezentativca Bruna Petkovića, koji igra sezonu karijere i najzaslužniji je za titulu. Teško će i naredne sezone da ostane na Maksimiru.

19.00: (1,80) Dinamo Zagreb (3,50) Rijeka (4,70)

Na levoj strani Dinama igraće Takuja Ogivara, koji je bio jedan od junaka pobede na Rujevici, ušao je s klupe i asistirao Hodži za pogodak. Bio je odličan i protiv Osijeka, pa je verovatno izborio mesto u startnih 11. Isto tako, logično bi bilo da među starterima bude i Albanac Hodža. Bio je junak na Rujevici, postigao gol za pobedu na Rujevici, a protiv Osijeka je iznudio crveni karton Duartea. Gabrijel Vidović će verovatno opet da čeka priliku s klupe, prenosi portal Germanijak.

Štoperski par bi trebalo da čine Stefan Ristovski i Kevin Theofil, desno bi u toj formaciji onda zaigrao Pjer Gabrijel. Jedina nedoumica bilo bi desno krilo, hoće li od prvog minuta da zaigra Dario Špikić ili Takuro Kaneko?

Trener Rijeke Željko Sopić može da računa na sve igrače. Marko Pjaca bi trebalo da bude najveća opasnost po nekadašnji klub. Riječani su samo jednom uzeli bod na četiri prethodna prvenstvena duela protiv šampiona Hrvatske. Modri su ove sezone oba puta pobedili Rijeku na svom terenu u šampionatu, sa 1:0 i 2:1.

Zanimljivo pravilo je u Kupu Hrvatske. Gol u gostima važi još ove godine.

------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP HRVATSKE – FINALE (PRVA UTAKMICA)

Sreda

19.00: (1,80) Dinamo Zagreb (3,50) Rijeka (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Dinamo ZagrebRijekaBruno PetkovićSergej JakirovićŽeljko Sopić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara