Retklifova tri pravila od leta za oporavak Junajteda

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 02:21

Ko god da dođe za trenera, moraće da ih prihvati...

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag otišao je sa Vemblija ovenčan medaljom FA kupa, ali bez jasne poruke vlasnika da li će i iduće sezone predvoditi posrnulog giganta.

Pošto je osvojio drugi trofej u dve godine (prošle sezone uzeo Liga kup), Holanđan je poručio da će 'lako promaći novi klub gde će da osvaja trofeje ukoliko ga na Old Trafordu više ne žele'.

Izabrane vesti

U međuvremenu stigla je podrška navijača. Opijeni trijumfom nad Mančester Sitijem, oni su dali podršku Ten Hagu, poručili upravi da prestane da traga za novim trenerom, međutim veliko je pitanje da li će njihove želje biti uslišene.

Kiran Mekena, Maurisio Poketino, Tomas Tuhel, Geret Sautgejt, Tomas Frank, Grejem Poter... Ovo su samo neka od imena što se poslednjih nedelja dovode u vezu sa slavnim klubom.

Jedno je sigurno: ko god od njih bude odabran - ili ukoliko se dogodi da Ten Hag ipak ostane - moraće da se pridržava određenih pravila koja je doneo novi suvlasnik nadležan za sportski sektor, ser Džim Retklif, javlja The Sun.

"Radi se o tri stroga pravila koja je osmislio britanski milijarder sa svojim saradnicima, a za koja veruje da će doneti određeni pomak Mančester junajtedu", piše poznati tabloid.

1) Novi tehnički direktor Džjeson Vilkoks postaviće pred trenera prvog tima jasne ciljeve. Pre svega one što se odnose na fudbalsku filozofiju, odnosno stil igre koji će morati da bude forsiran, od seniora ka najmlađim kategorijama u akademiji.

2) Džim Retklif dozvoliće dovođenje pet novih igrača tokom leta, s tim da će osnovni uslov biti da sva petorica budu mlađa od 25 godina. Ideja je da se novac uloži u mlađe igrače, a ne u zvezde; da se ekipa značajno ubrza i osnaži u fizičkom smislu. Retklif je svima u klubu jasno stavio do znanja da neće biti licitiranja za Kilijana Embapea, čim je ovaj objavio da napušta Pari Sen Žermen.

3) Poslednja direktiva sa vrha glasi ovako otprilike: menadžer ima pravo da nadređenima kaže na kojim pozicijama želi nove igrače, ali neće on određivati imena. Izvršni direktor Omar Berada i Den Ešfort, sportski direktor doveden iz Njukasla, imaće zadatak da pronađu po trojicu fudbalera za pozicije koje je trener tražio, a onda će on odabrati jednog od predloženih kandidata.

Podsetimo, Mančester junajted je od odlaska Aleksa Fergusona 2013. godine potrošio oko milijardu i po funti na nove igrače. Nijednom nije bio šampion u poslednjih 11 sezona, niti je ozbiljno konkurisao gradskom rivalu i Liverpulu.

Najveći rezultat bilo je osvajanje Lige Evrope sa Žozeom Murinjom 2017.

Ovosezonski plasman na osmo mesto najlošiji je u poslednje 34 godine.


tagovi

Džim Retklif

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara