Đukić: Neće biti gotovo ni ako Zvezda dobije! Što neko ne objasni zašto smo čekali devet dana na derbi?

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.04.18. | 12:44

O zonskoj markaciji Bena, Pešića i Radonjića, o Markoviću i Sumi, ali i sećanju na Lolu Smiljanića

Na pobedu, da proključa Superliga! Tom devitom vode se fudbaleri i članovi stručnog štaba Partizana u osvit 157. večitog derbija. Po svemu sudeći presudnog u borbi za šampionski naslov. Trijumf na Markaani vratio bi crno-bele u život, omogućio im da posle deljenja bodova na kraju osnovnog dela prvenstva smanje razliku na samo tri koraka, pa bi plej-of već u prvom kolu dobio trku nalik lanjskoj.

Tad je Parni valjak protutnjao Markanom, Marko Nikolić je komandovao slavljem 3:1 i iz Mađarske, gde se preselio letos otkrio nasledniku na klupi tima iz Humske 1 formului uspeha, sadržanu u tri reči: hrabrost, drskost, pamet.
Moramo da budemo hrabri“, prihvata savet aktuelni strateg Partizana. „Ne preostaje nam ništa drugo osim da pobedimo, samo tako ostajemo u igri. Nemamo prostor za kalkukacije. Potrebno da izađemo agresivno, mada je naspram nas veliki protivnik. Očekujem fer borbu i mislim da će derbi odlučiti prvaka“.

Izabrane vesti

Jasno je, u slučaju trijumfa crno-belih ne samo da bi se razlika spustila u domen dostižne, već bi psihološka prednost prešla na stranu aktuelnog prvaka. Neuspeh bi značio, praktično, kraj snova o odbrani duple krune. Iako...
„Neće biti trka gotova ni ako izgubimo. Partizan se nikad ne predaje. Igraćemo do kraja, ali Zvezda bi su slučaju pobede stekla devet bodova prednosti. Učinićemo sve da napravimo ligu zanimljivijom, da se ubacimo u trku za prvaka“.

Šest vezanih pobeda (pet u prvenstvu i jedna u Kupu) predstavljaju dovoljan razlog za optimizam u Humsmkoj.
Ekipa je u dobrom trenutku, veruje u sebe. Ima i pozitivan skor iz minulih nekoliko derbija, što je psihološki važno za samopouzdanje momaka. Nadam se da ćemo iskoristiti te detalje, iako je Crvena zvezda veliki rival“.

Đukića može da raduje i kadrovska situacija. Zoran Tošić se u minulom kolu, protiv Borca, vratio na teren posle jednomesečnog odsustva, Milan Mitrović je zalečio povredu, dok je odsutan jedino Bojan Ostojić, što znači da bi štoper, zajedno sa Nemanjom R. Miletićem, trebalo da bude Svetozar Marković. Pitanje je da li i Armin Đerlek, kad se već Bambi vratio. Izvesno je, pak, da će Sejduba Suma, strelac na prethodnom derbiju, ovaj preskočiti.
„Svi su spremni. Sveta Marković, Luka Cucin i Armin Đerlek su pokazali da nemaju straha i da mogu da igraju u Partizanu. U opticaju je i Suma. Vredno radi sa ekipom, može da bude na terenu kao i bilo koji drugi igrač“.

Koja reč o rivalu.
Nije Zvezda ekipa koja zna da kalkuliše. Očekujem da bude ofanzivna“.

Verovatno sa El Fardu Benom, koji je letos dao dva gola Partizanu u Humskoj, noseći dres Olimpijakosa.
„Nikog specijalno ne čuvamo, nego markiramo zonski. Tako će biti i sa Benom. Ima Zvezda i Radonjića i Pešića i Bena, svako od njih zaslužuje pažnju. Plus: ko će igrati po desnoj strani - Srnić, Ilić ili neko treći. Foskusiraćemo se na ekipu, a ne na Zvezdine individualce. Pokušaćemo da im pariramo timskom igrom. Očekujemo da u prelepom ambijentu prikažemo svetskoj javnosti naš derbi u pravom svetlu. Očekujem i korektno suđenje, da momci na terenu pokažu ko je bolje“.

Jasna aluzija na odluklu Sudijske komisije FSS da pištalju, umesto očekivanog Miloradu Mažiću, poveri Danilo Grujiću.
„Ne znam zašto se to desilo. Nismo dobili informacije, nego je ostavljan prostor za velike špekulacije. Niko nije objasnio zbog čega je odložen derbi i celo kolo. I to devet dana“.

Miroslav Đukić će sedmi put voditi tim protiv crveno-belih. Slavio je samo na premijeri, u februaru 2008. Ubedljivo - 4:2, u meču koji se pamti, između ostalog, po rečima Milana Lole Smiljanića kako je Partizan „zaključao Marakanu“.
Na konferenciji za medije sam ga hvatao za nogu, kako ne bi dao tu izjavu, ali Lolu nije bilo moguće smiriti“, nasmejao se trener Partizana koji je napravio lapsus u uvodnom obraćanju rekavši „pred nama je jubilarni 150. derbi“.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

157. večiti derbiMiroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara