(©Starsport)
(©Starsport)

Dobar glas daleko se čuje: Vasko da Gama prati Mateusa Saldanju

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.12.23. | 16:18

Brazilac zapao za oko klubu iz domovine

Najtraženiji fudbaler Partizana uoči početka zimskog prelaznog roka je Mateus Saldanja, ujedno najbolji strelac Mozzart Bet Superlige.

Oko njega su krenule da kolaju priče još pre mesec dana, a potpuno su eksplodirale nakon sjajno odigranog večitog derbija i gola koji je postigao protiv Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Na Saldanju su oko bacili Bešiktaš, Malme, Tuluz, a vesti portala iz Brazila govore da se njegovo prezime našlo i u tefterima čelnika – Vasko da Game.

Klub iz Rio de Žaneira nije imao naročito dobru sezonu, završio je tek na 15. mestu i potrebna su mu pojačanja. Pogotovo što sa 41 golom na 38 utakmica nije bio među efikasnijim timovima lige.

Saldanja je zablistao u Partizanu, ova jesen mu je daleko najefikasnija u karijeri. U svojoj domovini nije ostavio naročiti trag, jer je otišao kada je imao 22 godine, iz Baije je prešao u japanski Džef junajted. A, odatle u kineski Čengdu, pa azerbejdžanski Nefči. Upravo odatle je letos prešao u tabor beogradskih crno-belih, u transferu vrednom 1.300.000 evra.

Partizan bi već sada, posle šest meseci, mogao da dobije barem tri puta veću sumu za Mateusa Saldanju, ali su u Humskoj izričiti da njihov najbolji strelac nije na prodaju.

 



tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara