https://twitter.com/Alhilal_EN
https://twitter.com/Alhilal_EN

Dobra je Liga šampiona, ali...

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 20:40

Ruben Neves do pre samo mesec dana govorio kako mu je san da zaigra u elitnom evropskom tamkičenju, večeras predstavljen u Al Hilalu

Aktivirana je još jedna transfer bomba. I odjeknula je u Saudijskoj Arabiji, tamo gde ćemo im ovog leta često svedočiti. Ruben Neves novi je igrač Al Hilala!

Definitivno je bilo zvučnijih, za saudijski fudbal značajnijih, ali skupljeg transfera od Nevesovog nije bilo u zemlji što je rešila da fokus fudbalskog sveta preusmeri ka Bliskom istoku. Kao što je od ranije poznato, najtrofejniji klub Saudijske Arabije je portugalskog vezistu platio Vulverhemptonu 55.000.000 evra, što je apsolutni rekord tamošnjeg fudbala. Ali i najveća prodaja u istoriji Vukova, pošto je rekord do večeras držao još jedan Portugalac Diogo Žota, prodat Liverpulu za oko 45.000.000 evra.

Izabrane vesti

Neves je sa klubom iz Rijada potpisao ugovor na tri godine, mada ostaje da se vidi koliko će se u njemu i zadržati, pošto se u petak pojavila informacija da bi Portugalac zapravo mogao da ostane na Ostrvu. Preciznije u Njukaslu, klubu koji je baš kao i Al Hilal u vlasništvu saudijske fondacije PIF, odnosno investicionog fonda kojim upravlja princ Mohamed bin Salman, premijer i ministar odbrane Saudijske Arabije.

"Želim da ostanem ovde (u Vulvsima, prim.aut), ali nikada nisam krio da želim da igram Ligu šampiona", izjavio je Neves pre samo mesec dana. I u najboljim godinama karijere krenuo put Saudijske Arabije. Sve zbog Žorža Mendeša.

Dobro, ne samo zbog njega, ima i do toga što će za tri sezone u Rijadu inkasirati oko 50.000.000 evra (spekuliše se da će primati 17.000.000 evra godišnje), ali i te kako da su na papirima što su bili potrebni za formalizovanje transfera primetni otisci prstiju portugalskog Superagenta. Ne prvi put. Mendeš ga je još kao velikog talenta Porta sa statusom najmlađeg kapitena u istoriji Lige šampiona odvukao u Zapadni Midlends, u tadašnjeg drugoligaša u kojem ovaj uživa veliko poštovanje. I nije jedini u čijoj je karijeri poteze vukao upravo Mendeš. Diogo Žota je po potpisivanju ugovora sa Liverpulom priznao kako je na njegov nagovor prešao u Vulverhemtpon iako nije bio ubeđen da je to bila prava odluka. Samo što je Žota dočekao da zaigra za veliki klub, na najvećoj pozornici. Neves (još) nije.

Poslednju utakmicu u Ligi šampiona odigrao je u februaru 2017. godine. Kada će sledeću? Ko zna, možda za tri godine kada mu istekne ugovor, možda i nikada...



tagovi

ruben nevesRuben NevesAl HilalLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara