Miši Batšuaji i Ener Valensija (©Reuters)
Miši Batšuaji i Ener Valensija (©Reuters)

Dobri su Ikardi i Gomis, ali Valensija je u Turskoj tata! Ekvadorski predator spasao Fener, u nadoknadi do 15. gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 19:39

Umalo Marko Jevtović i Lazar Marković da otkinu bodove istanbulskom velikanu – 1:2

Koliko je zdrav Ener Valensija falio Fenerbahčeu najbolje se videlo protiv Galatasaraja. Koliko mu znači i kakav je majsto idealno oslikava gostovanje Gazijantepu. Plesao je istanbulski velikan po ivici ambisa, bio je na pragu gubitka novih bodova, a onda se ukazao Ekvadorski predator – 2:1 (1:0).

Svaka čast Mauru Ikardiju i Bafetimbiju Gomisu, odlični su napadači, guraju Galatasaraj ka tituli, ali nemaju toliki uticaj na igru i rezultate svog kluba. I ni blizu golova kao Ener Valensija. Ekvadorski predator je za tursku Super ligu tata. Sa dva gola Gazijantepu stigao je do “kote 15” u prvenstvu, tek će biti vatre u šampionskoj trci. Nije gotovo! Biće kada najbolji strelac lige prestane da rešeta.

Izabrane vesti

A, ne čini se da Ener Valensija namerava da stane, niti da postoji odbrana koja može da ga zaustavi. Nosio je Ekvador na Mundijalu, jedini je bio u stanju da postiže golove u Kataru, slična priča je i u Fenerbahčeu. I ko zna kako bi se završio veliki istanbulski derbi i kakakv bi bio poredak u šampionatu da je bio zdrav i odmoran.

Pojavile su se glasine u turskoj čaršiji da su zaratili Žorž Žezus i Ener Valensija, da postoji raskol u svlačionici i da zbog toga ne igra. Prvi put od povratka sa Mundijala odigrao je ekvadorski golgeter ceo meč, konačno je startovao i manje od deset minuta bilo mu je dovoljno da zatrese mrežu. Oberučke je prihvatio poklon Ertugrula Ersoja.

Napravio je štoper Gazijantepa kardinalnu grešku, smirio je loptu i prevario golmana Guvendža. Servirao je loptu na tacni, samo ju je pokupio Ekvadorac i poslao u nebranjenu mrežu. Vratio se domaćin posle lošeg branjenja prekida, poklopio je loptu Stilijos Kitsiju i uneo nervozu u redove Fenerbahčea. Bezuspešno su gosti napadali, akcije su bile traljave, sve do prvog minuta nadoknade…

Probio je urugvajski ofanzivac Dijego Rosi, uposlio je Enera Valensiju, a on provukao loptu kroz noge čuvaru i smestio u mrežu. Ukopan je ostao golman Gazijantepa na “ničijoj zemlji”. Marko Jevtović je odigrao ceo meč izaradio žuti karton u nadoknadi, dok je Lazar Marković teren napustio u 81. minutu.

TURSKA 1 - 19. KOLO

Petak

Kajzeri - Sivas 4:1 (3:0)

/Hoseini 23, Kemen 31, 69 Sazdagi 41 - Jaldžin 52/

Galatasaraj - Hataj 4:0 (3:0)

/Akturkoglu 9, Mata 45+4, 45+6, Gomis 77/

Subota

Antalija - Giresun 2:2 (1:1)

/Sinik 5, Luiz Adrijano 59 - Sains 40, Bajić 79/

Adana - Ankaraguču 3:1 (0:0)

/San 49, Dursun 66, Inler 78 - Radaković 61/

Konja - Bešiktaš 1:2 (1:0)

/Gunok 2ag - Tosun 67, De Souza 90+5/

Trabzon - Bašakšehir 1:0 (1:0)

/Bakasetas 21/

Nedelja

Umranije - Istanbul 0:2 (0:2)

/Etemi 30, Kabasakal 45+4/

Kasimpaša - Karagumruk 2:2 (1:0)

/Hodergjonaj 30pen, Bahoken 90+10 - Drešević 51, Borini 61/

Gazijantep - Fenerbahče 1:2 (0:1)

/Kitsiju 55 - Valensija 8, 90+1/



tagovi

FenerbahčeGazijantepSuper ligTurska Super ligEner Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara