Mojze Ken (©Reuters)
Mojze Ken (©Reuters)

Dogovoreno: Čekao se Dijego Kosta, stiže Mojze Ken

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 10:57

PSŽ ima novog rezervnog napadača

Pariz i dalje strepi zbog nerešenih statusa novog štopera i veziste, ali je PSŽ dogovorio novog rezervnog napadača Mauru Ikardiju - Mojzea Kena!

Francuska medijska kuća TF1 je prva javila, a ubrzo su potvrdili i ostali relevantni izvori u toj zemlji, Mojze Ken će narednih godinu dana provesti na pozajmici, a PSŽ imaće i opciju da otkupi italijanskog napadača u slučaju da zadovolji ukuse na Parku prinčeva. Ali, o ceni će se razgovarati u narednom periodu i zavisno od toga kakav utisak ostavi Ken u glavnom gradu Francuske.

Izabrane vesti

Pariz je danima unazad čekao Dijega Kostu kao novu rezervu Mauru Ikardiju, ali pošto je Edinson Kavani na kraju izabrao Mančester junajted pre madridskog Atletika, onda je Dijego Simeone stopirao odlazak svog vernog vojnika, pa je izbor pao na Kena.

Italijanski napadač imao je jako lošu debitantsku sezonu u Evertonu i kod Karla Anćelotija za njega više nema mesta, pogotovo jer posle eksplozije Dominika Kalvert Luina! Dugo su Karamele tražile način da se ratosiljaju Kena, čak se pominjao povratak u Juventus ili bar neki klub iz Serije A, ali njemu je upala sekira u med. Doduše, PSŽ je upao u cajtnot jer nema nijednu direktnu zamenu za Ikardija posle odlazaka Erika Maksima Čupo Motinga, koji će karijeru verovatno nastaviti u Bajernu, te Edinsona Kavanija. Obojica kao slobodni igrači, da budemo jasni.

Mojze Ken je ovu sezonu počeo kao rezervista i skupio je samo 13 minuta u Premijer ligi, mada je postigao dva gola u Liga kupu. Ali, to nije dovoljno da zadrži status prvotimca na Gudison Parku.

Ostaje da se vidi da li će PSŽ angažovati još jedno pojačanje u napadu ili će Ken i Ikardi nositi ulogu centarfora.



tagovi

Mojze KenLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara