Kiran Tripijer (©Reuters)
Kiran Tripijer (©Reuters)

Dogovoreno prvo pojačanje “arapskog“ Njukasla - stiže Kiran Tripijer

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 15:30

Atletiko se okreće dovođenju Cezara Aspilikuete iz Čelsija

Prvo pojačanje “arapskog“ Njukasla biće Kiran Tripijer!

Engleski reprezentativac će u narednim satima, najverovatnije u utorak uveče ili sredu prepodne odleteti za Njukasl kako bi završio lekarske preglede i potrebnu papirologiju, te postao zvanično prva kupovina kluba sa Sent Džejms Parka od dolaska prebogatih arapskih vlasnika.

Izabrane vesti

Kuvalo se dugo, ali izgleda da su Atletiko Madrid i Njukasl postigli dogovor za transfer. Šampionu Primere na račun će biti uplaćeno obeštećenje od 15.000.000 evra, plus još bonusi koji bi ceo posao mogli da podignu za još koji milion. Atletiko je za vikend odbio prvu ponudu Njukala od 10.000.000 evra, potom i drugu od 12.500.000 evra, da bi se dve strane ipak našle na prihvatljivih 15.000.000 evropskih novčanica.

Subota, 16.00: (1,30) Njukasl (5,20) Kembridž (11,0)

Da se nešto sprema postalo je jasno uoči današnjeg Atletikovog treninga. Tripijer se nije pojavio sa saigračima, a u Španiji je odmah počela da kruži priča kako Atletiko i Njukasl dogovaraju poslednje detalje transfera. Navodno, Tripijer ne ide u Njukasl zbog finansijskih ili sportskih razloga, već porodičnih. Njegova supruga i dvoje dece su u Engleskoj zbog svih kovid mera i želja mu je da bude što bliži porodici. U Atletiku se inače osećao dobro, pošto je uglavnom bio redovan prvotimac. Da je zaista tako potvrđuje i pisanje lista As da je sportski sektor Atletika poslednje dve nedelje proveo u ubeđivanju Tripijera da ne dolazi. Kako njegova porodica nije mogla da bude uz njega, definitivno je prelomio da je vreme da se vrati.

Sa sportske strane prodaja engleskog reprezentativca za ovu sumu novca je loša, ali situacija je takva da drugog rešenja nije bilo, a Dijego Simeone nije želeo u timu nezadovoljnog igrača.

Atletiko paralelno radi na dovođenju zamene. Simeone trenutno na desnom boku ima Šima Vrsaljka i Markosa Ljorentea, ali branilac titule želi dodatni kvalitet. Zato je prvi pik Rohiblankosa Cezar Aspilikueta. Kapiten Čelsija i španski reprezentativac ušao je u završnih šest meseci ugovora i Atletiko će pokušati da na konto toga izvuče transfer. Sportski direktor Andrea Berta već je u kontaktu sa kolegama iz Čelsija, samo što u ovom trenutku ne postoji preveliki optimizam da bi Aspilikueta mogao da dobije dozvolu da ode.

Čelsijev univerzalac je igrač kojeg Simeone jako ceni i kada je postalo jasno da će Njukasl da dobije borbu za Tripijera odmah je dao signal da se krene put Londona. S obzirom na to da je Aspilikueta jedan od najbitnijih ljudi u Čelsijevoj svlačionici i onih u koje Tomas Tuhel ima najveće poverenje bez obzira na smanjenu minutažu, Atletiko će morati ozbiljno da zapne kako bi dobio željeni potpis.

S druge strane, u Njukaslu nam tek predstoji vreme kupovina, jer klub na raspolaganju ima preko 200.000.000 evra za transfere.



tagovi

Kiran TripijeZimski prelazni rok 2022Atletiko MadridCezar AspilikuetaNjukaslČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara