Dohvatilo dete zvečku: Real razlupan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.11.18. | 14:51

Eibar slavio istorijsku pobedu nad Madriđanima - 3:0

Dohvatilo dete zvečku, pa je razlupalo. Baš tako – bez preterivanja – izgledao je na papiru maleni Eibar u sudaru sa velikim Realom. Namirisao da je prvak Evrope ranjiv, a kad su ga već tukli Sevilja, Alaves i Levante, a petardirala Barselona, može i tim sa Ipurue, sposoban da u subotnjem matineu zbaci odoru prosjaka i protiv nadmenih Madriđana zaliči na kralja lično.

Ono što je baskijska ekipa uradila podsetilo je na kraljevski fudbal iz ne tako davno završene ere Zinedina Zidana. Lepota, efikasnost, delotvornost. Milina. Nije bilo slabog mesta u sastavu Hoze Luisa Mendilibara, za prvu, razume se, istorijsku pobedu nad gostima kojima ni Santjago Solari, taman da se skinuo u šorts i kopačke, ne bi pomogao da izgnenu katastrofu – 0:3!

Izabrane vesti

TIPUJ ZA DRES ATLETIKO MADRIDA I BONUS...

A moglo je, možda i trebalo, da bude 6:0 za Eibar. Mogu gosti da pevaju od sreće kako su se proveli danas, podsetivši na Inter od pre dve sedmice kad je Nerauzre pregazila Atalanta. Samo što je razlika između Reala i Milaneza veća, utoliko i trijumf Eibara značajniji da odjekuje Evropom kao najveće iznenađenje vikenda. Ili, možda, ne, ako se zna u kakvoj je krizi španski gigant?

Ko je gledao utakmicu mogao je da raspozna Real samo po belim dresovima. Ni po čemu više, pošto Luka Modrić i Rafael Varan, na primer, nisu opravdali kandidatiru za osvajanje Zlatne lopte, Odriozola i Sebaljos valjda i sami shvatili da nisu kalibar Reala, Toni Kros, Marko Asesnio i kasnije Isko bili toliko sputani da nisu mogli ni makac. Kad se tome doda totalna konfuzija Serhija Ramosa, koji verovatno iz glave ne može da izbaci optužbe da je finale Lige šampiona igrao dopingovan, postaje jasno zašto je Karim Benzema čak sedam puta ulovljen u ofsajd zamku, a Tibo Kurtoa, uprkos primljenim golovima, bio najbolji pojedinac poraženog sastava.

O pokojnicima sve najlepše, kaže narod, a sva je prilika da su Realove nade da može da osvoji Primeru sahranjene na Ipurui, mada to nijednog trenutka ne sme da umanji značaj Eibarove pobede. I način na koji je do nje stigao. Ofanzivnom igrom od prvog sudijskog zvižduka.

Efektan udarac Kikea već u uvodu meča zaustavila je prečka, no grom iz desnice napadača domaćeg sastava samo je najavio elementarne nepogode u kaznenom prostoru Madriđana. Već u 16. minutu Argentinac Gonzalo Eskalante je posle kontre načeo rivala koji nije mogao ni tri krštena pasa da veže i najavio njegov slom.

Definitivno se i dogodio početkom drugog dela, kad je za samo pet minuta Mark Kukurelja pokazao čelnicima Barselone da su se ogrešili o njega kad su ga poslali na pozajmicu. U osnovi bek, Kukurelja je pomeren na krilnu poziciju i odatle pomerio centar za ravnotežu Odriozoli, omogićivši najpre Serđu Enriku da duplira prednost, da bi u nizu uragansih napada Kike uradio ono što nije s početka i vratio Santjago Solarija na doškolovavanje.

Bolna lekcija. I veliko slavlje navijača Eibara, u čijem timu zbog povrede nije bilo srpskog golmana Marka Dmitrovića.

ŠPANIJA 1 - 13. KOLO

Primera, 13. kolo:

Petak

Leganes - Alaves 1:0 (1:0)
/En Nesiri 42/

Subota

Eibar – Real Madird 3:0 (1:0)
/Eskalante 16, Enrih 52, Kike 57/

Valensija – Rajo Valjekano 3:0 (1:0)
/Mina 35, 61, Gameiro 76/

18.30: (2,40) Ueska (3,25) Levante (3,05)
20.45: (2,85) Atletiko Madrid (3,30) Barselona (2,50)

Nedelja
12.00: (2,15) Bilbao (3,05) Hetafe (3,90)
16.15: (1,40) Sevilja (4,50) Valjadolid (8,50)
18.30: (1,70) Espanjol (3,60) Đirona (5,40)
20.45: (2,35) Viljareal (3,35) Betis (3,05)

Ponedeljak
21.00: (1,85) Sosijedad (3,50) Selta (4,40)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Kike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara