Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Dok čekaju Mesija Parižani traže prve bodove protiv filijale Mančester Sitija

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 11:34

U 1. kolu Lige 1 novi francuski prvoligaš Troa u subotu od 21.00 časova dočekuje Pari Sen Žermen

Novi šampionat Francuske započeo je u petak iznenađenjem. Nant je odoleo protiv Monaka (1:1), a sličan scenario pokušaće da ponovi i najnovija filijala Mančester Sitija, Troa. Povratnik u Ligu 1 u subotu od 21.00 časova dočekaće najvećeg favorita za tron, Pari Sen Žermen.

Navijači pariskog kluba definitivno prethodnih dana mnogo više obraćaju pažnju na izvesan dolazak Lionela Mesija, a početak sezone im je manje bitan. Uostalom, veoma jak tim koji su tokom leta dodatno pojačali Ašraf Hakimi, Đanluiđi Donaruma, Žoržinjo Vajnaldum i Serhio Ramos ne bi smeo da dovede u pitanje titulu, koju mu je prošle godine oteo Lil.

Izabrane vesti

21.00: (7,50) Troa (4,50) PSŽ (1,45)

Parižani bi na papiru protiv Troe trebalo da trijumfuju bez problema i sa rezervnim timom. Međutim, trener Maurisio Poketino mora da donese važnu odluku, da li će da igra sa igračima koji su prošli pripreme ili će da uigrava prvotimce.

Poslednje dve sezone PSŽ je svesno žrtvovao početak sezone, kako bi dostigao formu na vreme za početak Premijer lige. Izgubio je 2019. godine na početku od Rena i Remsa, pa je kasnije lako došao do vrha tabele u sezoni koju je prekinula pandemija. Prošle sezone je u prva dva kola PSŽ izgubio od Lensa i Olimpik Marselja sa po 1:0, što mu se na kraju obilo o glavu.

Verovatno će i ove sezone Sveci da uđu laganije u prvenstvo, a posle Troe ga očekuju dueli sa Strazburom, Brestom i Remsom.

Neće igrati večeras Serhio Ramos, koji nije uspeo da zaleči povredu, baš kao ni bek Kolin Dagba, zbog povređenog skočnog zgloba. Uz to i Idrisa Geje ima koronavirus.

PSŽ je prošlog vikenda odigrao prvi takmičarski meč u sezoni. Sa kombinovanim timom je izgubio u Superkupu Francuske od aktuelnog prvaka Lila sa 1:0.


tagovi

Francuska 1Pari Sen ŽermenTroa

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara