Isidor (AFP)
Isidor (AFP)

Dolazak u Zvezdu sve izvesniji: Lokomotiva poslala Isidora da čeka let

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 01:54

Posao sa Marseljom se, sva je prilika, izjalovio

Deluje da će Crvena zvezda stvarno uspeti da realizuje još jedan bitan posao pre nego što zakorači u Ligu šampiona. Tamo bi jedan od njenih aduta trebalo da bude i Vilson Isidor, jer se odlazak francuskog krilnog napadača iz Lokomotive čini izvesnim.

Naročito posle informacije zvaničnika ruskog kluba da se Francuz primakao izlaznim vratima i da su Lokosi voljni da ga puste.

Izabrane vesti

Prelazni rok se u većini evropskih država završava 1. septembra, zbog toga smo posle utakmice šestog kola Premijer lige Rusije, protiv Sočija u gostima, poslali Vilsona Isidora nazad u Moskvu, jer je njegov transfer sve bliži u završnici letnje pijace. Imajući u vidu poteškoće logističke prirode, Isidor je otišao u Moskvu kako bi u slučaju ponude koja bi zadovoljila i njega i klub mogao odmah da se zaputi na lekarske preglede“, stoji u kratkom saopštenju Lokomotive dostavljenom na adrese mnogobrojnih medija.

Dva detalja su ovde bitna. Tačno je da 1. septembra većina liga na teritoriji Evrope zatvara pijacu. Ne i Srbija, gde prelazni rok traje do 15. septembra, međutim, kako svaki učesnik grupne faze Lige šampiona ima rok do 4. septembra u ponoć da u kancelarije UEFA pošalje spisak igrača na koje računa, jasno je zbog čega Zvezda žuri.

Drugi detalj tiče se odluke Moskovljana da se iz Sočija ne vrate odmah za glavni grad, jer će večeras gostovati Rostovu u Kupu Rusije, te su iz Sočija (udaljenog od Rostova 400 kilometara) samo produžili na Don, a Isidora poslali maltene na aerodrom, da čeka let.

Samo što ostaje mala dilema hoće li se ukrcati za Beograd ili Marselj. Deluje da je Srbija izvesnija destinacija, bez obzira na početne poteškoće u pregovorima crveno-belih i Lokomtive, u vezi uslova saradnje. U svakom slučaju je pozajmica do kraja sezone, samo što naš prvak nije želeo obavezan otkup, a Rusi su insistirali baš na njemu. Čiji je stav je prevagnuo znaće se ako 23-godišnji napadač, sposoban da igra i po krilu, stigne na stadion „Rajko Mitić“.

Ionako su sve manje šanse da završi na Velodromu, bez obzira što je, prema pisanju francuskih medija, Marselj sedmicama obigravao oko Vilsona. Čak je bio spreman da plati obeštećenje, Rusiji tražili između 6.000.000 i 7.000.000 evra, međutim, kako je na Azurnu obalu pre nekoliko dana stigao Hoakin Korea (pozajmica iz Intera), deluje da sportski direktor Pablo Longorija neće praviti gužvu u napadu, pošto je već doveo Pjera Emerika Obamejana iz Čelsija, Ilimana Endajea iz Šefild junajteda i Ismailu Sara iz Votforda.


tagovi

Vilson IsidorLokomotivaLokomotiva MoskvaFK Crvena zvezdaTransferiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara