Dortmund bez Belingema kao traktor, ništa to ne valja; Union ponovo silan, Gosens pokazao klasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 17:34

Hofenhajm gubio 0:2 pa okrenuo na 3:2, Jonas Vind dao još dva gola...

U prvom kolu Dortmund loš, spor, bezidejan. Sa samo dva šuta u okvir gola rivala. Spas je stigao u 88. minutu, do tada neprimetni Donjel Malen pogodio je i srušio Keln - 1:0. Prilično nezasluženo. Sada je takav trijumf došao na naplatu i samo je potvrđeno da Borusija nije u pravom ritmu, odnosno da će teško ove sezone biti u situaciji da se trka sa Bajernom. Bohum je dugo vodio i Bohum je zasluženo došao do boda - 1:1. A jedini pogodak za Milionere ponovo je postigao Malen. Ovoga puta, slaba uteha...

Terzićev sastav muku muči sa kreacijom i očito je da se odlazak Džuda Belingema i te kako osetio na taj segment igre. Feliks Enmeča se još nije uklopio, dok Marcel Zabicer nije na višem nivou nego što je bio u Bajernu. Epilog: Borusija se mučim štuca, u odnosu na utakmicu sa Kelnom uputila je samo jedan udarac više i okvor gola.

Izabrane vesti

Skromno, suviše skromno za ekipu koja pledira da se nosi sa Bavarcima.

Od Bohuma se malo očekivgalo nakon petarde u Štutgartu, međutim uspeo je ovaj tim da se digne. Vodio je od od 13. minuta golom Kevina Štegera i u još nekoliko navrata opasno zapretio Kobelu, ali do drugog gola nije mogao. Donjel Malen je konačan rezultat postavio u 56. minutu.

Vremena za preokret bilo je sasvim dovoljno, no Borusija nije znala kako to da uradi.

Union Berlin u ubitačnom ritmu igra na startu ove sezone. Nakon što je dao četiri komada Majncu na svom terenu, sada još jedan 'poker' - u Darmštatu. I to lagan, kao od šale, sa igračem manje od polovine prvog poluvremena. Na kraju 4:1.

Robin Gosens koji se nije snašao u Interu prvi put je bio starter i odmah pokazao klasu. Posebno lep bio je njegov prvi gol, kada se sam izborio za loptu, napravio dribling, namesetio se i opalio sa dvadesetak metara. Gosens je dao i drugi gol u 34. minutu, u trenucima kada je Union već bio sa čovekom manje na terenu, pošto je Brenden Aronson isključen.

Međutim Urs Fišer imao je rešenje i za taj problemčić. Izvukao je Datra Fofanu, ubacio brzonogog Šeralda Bekera, zaigrao na kontru i dokrajčio rivala. Kevin Berens se upisao još jednom nakon het-trika u prvom kolu, a tačku stavio Daniljo Duhi.

A Hajdenhajm harizmatičnog trenera Franka Šmita ispustio je istorijski, prvi trijumf u Bundesligi. Na malenoj Fojt areni imao je ogromnih 2:0 protiv Hofenhajma, sve kontrolisao, da bi gosti iz Zinshajma za 13 minuta napravili potpuni preokret - 3:2.

Prvo Maks Bajer za 1:2, pa Kadežabek za 2:2 i naposletku Andrej Kramarić u 90. minutu sa bele tačke.

I Frajburg i Volfzburg su maksimalni posle uvodnih 180 i kusur minuta. Četi Kristijana Štrajha tri boda protiv Verdera doneo je kasni gol rezerviste Maksimilijana Filipa, a sve nakon lepo ubacivanja Vinčenca Grifa, dok je Volfzburg opet leteo na krilima Jonasa Vinda. Dva gola Danca u prvom kolu, dva u drugom. Danas je presudio Kelnu na njegovom terenu...

BUNDESLIGA - 2. KOLO

Petak

RB Lajpcig - Štutgart 5:1 (0:1)

/Henriks 51, Olmo 63, Openda 66, Kampl 74, Simons 76 - Girasi 35/

Subota

Bohum - Dortmund 1:1 (1:0)

/Šteger 13 - Malen 56/

Darmštat - Union Berlin 1:4 (1:3)

/Melem 25 - Gosens 4,35, Berens 39, Duhi 65/

Frajburg - Verder 1:0 (0:0)

/Filip 90+6/

Hajdenhajm - Hofenhajm 2:3 (1:0)

/Beste 26, Piringer 58 - Bajer 77, Kadežabek 81, Kramarić 90pen/

Keln - Volfzburg 1:2 (0:0)

/Valdšmit 55 - Vind 62, 72/

18.30: (4,00) Menhengladbah (3,60) Leverkuzen (1,90)

Nedelja

15.30: (2,55) Majnc (3,50) Ajntraht (2,85)

17.30: (1,10) Bajern (11,0) Augzburg (18,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara