Dortmund plače: Rojs se ponovo teško povredio, najverovatnije propušta još jedan Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.22. | 21:46

U poslednjih pet godina van terena bio 868 dana...

Najmalerozniji fudbaler na svetu? Konkurencija je žestoka, mogli bismo da nabrajamo, ali nema ni najmanje dileme da bi u vrhu svačije liste bilo ime Marka Rojsa (33). Sada već legendarni as doživeo je novu povredu, po svemu viđenom - tešku.

U 28. minutu derbija Rura između Dortmunda i Šalkea Rojs je nezgodno doskočio nakon jednog bezazlenog starta defanzivca gostiju. Prema prvim rekacijama bilo je jasno da se radi o nezgodnoj povredi, što će usporeni snimak, a potom i ulazak nosila na teren potvrditi.

Izabrane vesti

Prekid je trajao dobrih pet-šest minuta, nemački reprezentativac bio je u ozbiljnim bolovima o čemu je nakon utakmice govorio i trener Edin Terzić...

"Plašim se da su u pitanju ligamenti... Nada da je imao sreće postoji, zaslužio je da se izvuče. Razgovarao sam tokom pauze sa njim. Bio je veoma razočaran, trpeo je veliki bol u zglobu. Nedugo zatim napustio je stadion".

Ukoliko se ispostavi da je povreda teže prirode Marko Rojs može da se oprosti od puta na Mundijal u Katar. To bi za njega bio najgori scenario, jer zbog sličnih situacija već je preskočio dva evropska šampionata (2016. i 2021), odnosno Svetski kup u Brazilu kada su Nemci postali prvaci sveta.

A tome kakav je ovo udarac za Borusiju, trenutnog lidera Bundeslige, ne treba trošiti reči. Mada ne igra na nivou od pre nekoliko sezona, Rojsovo prisustvo u svlačionici i na terenu od krucijalnog je značaja za Milionere.

On je za taj klub odigrao 366 mečeva, postigao 156 golova i namestio još 118.

Samo u poslednjih pet godina Rojs je van terena proveo 868 dana?!


tagovi

Marko RojsKatar2022

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara