Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Dortmund sprema duplo veći ugovor za Halanda da ostane makar godinu duže

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 17:57

I da se izbaci otkupna klauzula iz aktuelnog ugovora

Igrao je Dortmund po tankoj žici ovog leta. I još pokušava da se iskobelja iz matne mreže.

Odbio je nemački gigant sve ponude za Erlinga Halanda minulog leta, nije želeo ni da razmatra bilo kakve opcije za prodaju norveške mašine za golove. Ali, imalo je to i svoju posledicu: u junu sledeće godine aktiviraće se Halandova otkupna klauzula od samo 75.000.000 evra. Što je prava bagatela ako se pogleda kakvi su se igrači u poslednje tri-četiri godine prodavali za tu sumu...

Izabrane vesti

Dortmund, ipak, ne odustaje od želje da zadrži Halanda i nakon juna. Krenuo je u misiju da proba da spasi što se spasti može, jer ako ne uradi nešto, na leto će mu biti vezane ruke. Onaj ko donese 75.000.000 evra biće slobodan, bez otpora, da odvede Norvežanina u svoje redove.

Plan koji nekadašnji Milioneri imaju je da ponude Halandu, a moraju posledično i njegovom agentu Minu Rajoli, duplo veći novac nego što sada ima. Golobradi napadač zarađuje godišnje 8.000.000 evra na Vestfalenu, a po novom ugovoru koji mu se nudi ta suma će biti 15.000.000 evra, piše Bild.

I nije tu kraj. Halandu na kraju ove godine ističe sponzorski ugovor sa Najkom, a Dortmund je spreman da se umeša u igru, da ga pogura do Pume, koja je klupski sponzor i koja je raspoložena da obilato „nagradi“ Norvežanina za selidbu u njene redove.

Ali, kako piše Bild, svesni su i na Vestfalenu da je sve to – tanka pita. Nisu preterani optimisti da će uspeti da zadrže svog supernapadača, kojeg su u zimu 2020. doveli iz Red Bul Salcburga za samo 20.000.000 evra. Problem možda i nije toliko u fudbaleru koliko u čoveku koji vodi brigu o njegovoj karijeri – Minu Rajoli. Halapljivi holandsko-italijanski menadžer je i letos „bušio“ da odvede svog pulena iz Dortmunda, ali nije mogao da učini ništa pošto je uprava kluba bila decidirana da neće ni da sasluša ponude. E, u junu dogodine će se pitati Rajola. Možda samo on...

Isto tako Nemci tvrde da će Haland biti meta Real Madrida, koji skuplja novac i stvara uslove da stvori pakleni napad sledeće sezone: Kilijan Mbape bi došao kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena, dok bi za Halanda dali 75.000.000 evra. Ni to nije problem, veća je prepreka plate za dvojicu fantastičnih napadača i njihovu „pratnju“.

Ali, Kraljevskom klubu gotovo nikada nije bio problem da uradi ono što čvrsto reši...


tagovi

Erling HalandBorusija DortmundMino Rajola

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara