Dovbik je Đironin bik! Opet su prvi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 22:57

Katalonci lako slavili protiv Alavesa – 3:0

Prolaze meseci i utakmice, san o novom Lesteru i dalje traje! Bar nesvrstanog fudbalskog sveta, koji možda i navino želi da Đirona opstane na vrhu španske Primere. Iako su Katalonci već napravili čudo, samim opstankom na prvoj poziciji španskog prvenstva do decembra, i večeras se videlo da neće tako olako prepustiti presto. Bez i malo napora, gotovo rutinski Đirona je slavila protiv Alavesa (3:0) i ponovo se osamostalila na čelu tabele.

Sve je lako i lepo u igri Đirone. Zasluga je to Mihela Sančeza. Ali i prvog napadača tima Artjema Dobika. Ukrajinac, pristigao iz Dnjipra, odavno se izborio za status jedne od najboljih ovoletošnjih investicija španskog fudbala. Prvai,raznovrsni špic koji na brojne načine postiže golove.

Izabrane vesti

I večeras je bio protganosita Đironine pobede, postigavši još jedan pogodak glavom. Ukupno peti u sezoni, čime još može da se pohvali Hari Kejn iz Bajerna. Ukrajinac je doveo domaćine u vođstvo u 23. minutu, posle duge akcije i udarca Porta. Nekako se oddbranio Alaves, ali je golman Sivera odbio loptu, samo do glave Dovbika za inicijalnu prednost Đirone.

Bila je to prava centarforska reakcija, mada se pitanje konačnog pobednika ni pre toga nije postavljao. Nekako je sve u igri Đirone bila pesma... Čista poezija. I sasvim zasluženo je domaćin stigao do dva gola prednosti. Prodor Kouta po desnoj strani, naterao je odbranu Alavesa da se fokusira na Dovbika, ali je Đironi vezista odabrao školsko rešenje. Samo je odigrao povratnu loptu, a Portu je sa desnog boka lagano pogodio dalji ugao.

Imao je Alaves jednu veliku šansu, ali je sve to bilo nedovoljno da se Đironi stane na rep. Na kraju je Dovbik postigao još jedan pogodak, iz penala. Za pravu žurku u Kataloniji.


PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Osasuna - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Raul 90+5/

Subota

Selta - Granada 1:0 (1:0)

/Larsen 20/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)

/Guruzeta 51, N. Vilijams 64/

Sevilja - Hetafe 0:3 (0:2)

/Majoral pen 5, Mata 37, Grinvud pen 80/

Valensija - Barselona 1:1 (0:0)

/Giljamon 70 - Feliks 55/

Nedelja

Almerija - Majorka 0:0

Sosijedad - Betis 0:0

Las Palmas - Kadiz 1:1 (1:0)

/Pehino 7 - Ramos 83/

Real Madrid - Viljareal 4:1 (2:0)

/Belingem 25, Rodrigo 37, Dijaz 64, Modrić 68 - Morales 54/

Ponedeljak

Đirona - Alaves 3:0 (2:0)

/Dovbik 23 i 59 pen, Portu 42/




tagovi

Artjom Dovbik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara