Nezamenjiv dvojac na Banovom brdu: Drezgić i Pankov (©MN Press)
Nezamenjiv dvojac na Banovom brdu: Drezgić i Pankov (©MN Press)

Drezgićev procvat na plećima Pankova

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.23. | 09:16

Iskusniji štoper, statistički korak od idealnog izdanja, uneo sigurnost i mlađem saigraču koji je u očiglednom usponu

Poslednji duel 30. kola Mozzart Bet Superlige odigran juče na Banovom brdu između Čuakričkog i Partizana nosio je sa sobom znatno više od tri boda imajući u vidu da je pobedniku garantovao treće mesto pred početak plej-ofa i samim tim domaćinstvo u duelu sa istim rivalom koji sledi u nedelju, ali i bolji plasman u slučaju da ova dva tima sezonu završe sa istim brojem bodova.

Važnost utakmice predstavljala je očigledno veći motiv za Čukarički koji se pokazao u odličnom svetlu i potpuno zasluženo prekinuo niz od sedam utakmica bez poraza protiv gradskog rivala (1:0). Muhamed Badamosi i Đorđe Ivanović u nekoliko desetina sekundi uspeli su da režiraju akciju vrednu celog plena, iskoriste mane štoperskog para gostiju i donesu prednost Brđanima. Gol vođstva međutim u pobedu su potom pretočili defanzivci Čukaričkog koji su zajedno sa Zoranom Popovićem uspeli da zatvore sve puteve ka mreži i te su tako razoružali drugu ofanzivu lige na čelu sa Rikardom. Ni dva napadača i izuzetno ofanzivna taktika u završnici utakmice nisu bili dovoljni da Partizan nađe put do gola, pa su Brđani, tek drugi put u poslednjih 16 utakmica sa crno-belima sačuvali mirnu mrežu.

Izabrane vesti

Uz veoma raspoloženog golmana Popovića, impresivan dan imao je štoperski dvojac Radovan Pankov - Uroš Drezgić koji je uspeo da osujeti sve pokušaje Partizana i tako ukrasi možda i najbolje defanzivno izdanje Čukaričkog pod komandom Dušana Kerkeza. Uspeli su Brđani, kao i godinu dana ranije, da put do mreže za crno-bele pretvore u nemoguću misiju. Pankov je potvrdio da je prelazak na Banovo brdo predstavljao idealan potez i na najbolji način demonstrirao u kojoj meri mu prijaju minuti u kontinuitetu. Sigurnim intervencijama i dobijenim duelima sa Rikardom i Menigom štoper na pozajmici iz Crvene zvezde ulio je samopouzdanje i najbližim saigračima, te je jednako snažan utisak ostavio i Drezgić, mlađi od dvojice štopera koji je odbranivši praznu mrežu u završnici utakmice prilikom šuta Andrije Pavlovića upotpunio utisak koji je ostavio.

Osim subjektivne slike iz perspektive posmatrača u prilog centralnim defanzivcima idu i statistički podaci prema In Statu, pa je Pankov utakmicu završio sa osam od deset dobijenih duela u defanzivi, ali i bez igubljene lopte na svojoj polovini (uz samo jednu izgubljenu na protivničkoj polovini). Štoper koji je očigledno doživeo procvat uz utakmice u kontinuitetu uspeo je da vrati u posed čak deset lopti (ball recoveries), uz čak šest oduzetih i devet pokupljenih "ničijih" lopti, a vredan pomena je i učinak u vazduhu gde je imao stoprocentnu uspešnost dobivši sva tri duela u skoku. Ukupnim učinkom Pankov je stekao indeks 249, najviši posle Đorđa Ivanovića (265) i Slobodana Uroševića (252).

Najbližeg saigrača u stopu je pratio Drezgić, koji je očigledno stekao samopouzdanje uz Pankova, pronašao oslonac i postao neizostavni deo poslednje linije pored oštre konkurencije u vidu Bojana Kovačevića i Marka Gajića. Šapčanin koji je pokinako na Banovom brdu najstandardniji je igrač Čukaričkog ovog proleća, uz tek jednocifren broj propuštenih minuta (usled taktičkih izmena u završnicama utakmica sa Kolubarom i Voždovcem), a uzlaznu formu nastavio je u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dela sezone ponevši epitet jednog od junaka. Nekoliko ključnih intervencija ukrasila je i statistika pa je Drezgić utakmicu završio sa pet od šest dobijenih defanzivnih duela, tri od četiri uspešne intervencije u skoku i šest oduzetih lopti.

Za razliku od Pankova, 20-godišnji štoper imao je dve izgubljene lopte na svojoj polovini, ali bez posledica te je generalni utisak daleko iznad prosečne ocene, uz takođe impresivan indeks 240. Štoperski dvojac postao je tako nezamenjiv tandem o čemu govori podatak da je Čukarički sa njima na terenu ostao nesavladan na pet od devet utakmica uz osam pobeda i poraz samo od Vojvodine. Angažman štopera iz Ljutice Bogdana tako se potvrdio se kao idealan za defanzivca ali i za Čukarički imajući u vidu da su povratkom na željeni kolosek uz 27-godišnjeg Novosađanina profitirali i njegovi najbliži saigrači na Banovom brdu.



tagovi

ČukaričkiRadovan PankovUroš Drezgić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara