Akor Adams (©AFP)
Akor Adams (©AFP)

Drugi najbolji strelac Evrope ponovo rešeta, Monpelje ponovo pobeđuje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 19:16

Akor Adams sa dva gola nastavio poteru za Amalom Pelegrinom

Kada je početkom avgusta stigao u Monpelje Akor Adams je dobio težak zadatak, da odmeni Eljea Vaija, koji je posle 19 golova u prošloj sezoni otišao u Lans. Krenuo je Adams odlično, već na debiju postigao je dva gola, potom u narednom kolu protiv Liona, ali od tada – ništa. Od tada je pa sve do ove nedelje četiri utakmice bez konkretnog učinka, iako je svaku počeo od starta.

No, i pored toga trener Mičel Der Zakarjan ukazao mu je poverenje ovog popodneva na gostovanju Lorijanu, a 23-godišnji Nigerijac mu se sa nova dva gola odužio i potpisao tek drugu pobedu Monpeljea u sezoni - 3:0 (1:0).

Izabrane vesti

Još od utakmice sa Lionom u drugom kolu čekao je klub sa juga Francuske na novu pobedu, kada je i Adams poslednji put tresao mrežu u Ligi 1. Večeras je Nigerijac ubio dve muve jednim udarcem. Pride i nastavio poteru za Amalom Pelegrinom u trci za Zlatnu kopačku Evrope. Pelegrino je trenutno na 22 pogotka, dok ih Adams od večeras ima 20. Pitate se, verovatno, kako, ako ih u Ligi 1 ima tek pet. Caka leži u tome da je u Monpelje stigao iz Lilestrema za koji je prethodno u norveškom prvenstvu na 15 utakmica postigao isto toliko golova. U Francuskoj je samo nastavio tamo gde je stao u Norveškoj.

Adams je domaćina načeo posle pola sata igre, mada mu nije bilo preterano teško pošto je Musa Al Tamari istrčao kontru i nesebnično mu odložio loptu da je ubaci u praznu mrežu sa sedam metara (gol pogledajte OVDE). Pomenuti Al Tamari je pored Adamsa takođe dao veliki doprinos u trijumfu gostiju, jer upravo je on iznudio jedanaesterac sredinom drugog poluvremena iz kojeg je kapiten Teži Savanije duplirao prednost Monpeljea.

Minut pre kraja meča Adams je trijumf gostiju samo učinio još ubedljivijim i usput pokazao šta sve zapravo ume. Odlično se ubacio na dodavanje Žorisa Šotara, izbegao je ofsajd zamku, fintom šuta izbacio iz igre čuvara i poslao loptu kroz noge golmanu Lorijana Ivonu Emvogou.

FRANCUSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Strazbur - Lans 0:1 (0:1)

/Vai 16/

Subota

Klermon - PSŽ 0:0

Monako - Olimpik Marselj 3:2 (2:2)

/Akliuš 8, 52, Balogun 23 - Endiaje 1, Žigo 18/

Nedelja

Rems - Lion 2:0 (1:0)

/Munetsi 45+1, Abdelhamid 71/

Avr - Lil 0:2 (0:1)

/Žegrova 40, Salmije 52ag/

Nica - Brest 0:0

Tuluz - Mec 3:0 (2:0)

/Šmidt 31, Dalinga 43, Mažri 82/

Lorijan - Monpelje 0:3 (0:1)

/Adams 30, 89, Savanije 71pen/

20.45: (1,55) Ren (4,30) Nant (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 1LorijanMonpeljeAkor Adams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara