Manu Garido protiv Real Madrida (©AFP)
Manu Garido protiv Real Madrida (©AFP)

Duel "madridske Batajnice i Bežanije" za plasman u Primeru

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.06.21. | 14:31

Leganes u nedelju od 21.00 časova dočekuje Rajo Valjekano u revanš meču polufinala plej-ofa Segunde. Gosti iz prvog susreta imaju prednost od 3:0 i bliži su duelu sa Đironom

Tri kluba iz Madrida sigurno će i sledeće sezone da igraju u španskoj Primeri, Atletiko, Real i Hetafe. Možda će da im se pridruži i četvrti, pošto su dva tima iz prestonice u plej-ofu. U revanš meču se ove nedelje od 21.00 časova sastaju Leganes i Rajo Valjekano, a bolji od ta dva tima iz Madrida igraće u finalu protiv Đirone.

Domaćin Leganes je u mnogo težoj situaciji pred revanš. U Valjekasu, što je jedno od naselja u Madridu, izgubio je sa 3:0. Sada je u gotovo nemogućoj situaciji da to nadoknadi, iako je pre dvomeča važio za velikog favorita.

Izabrane vesti

21.00: (2,15) Leganes (3,05) Rajo Valjekano (3,90)

Ako bismo poredili Madrid sa Beogradom, naselje Leganes je najsličnije Batajnici, zbog udaljenosti od aerodroma Kvatro Vijentos. Taj aerodrom je na jugozapadu španske prestonice, ne na severu kao u Beogradu, a u sklopu je Karabančela, što bi onda bio "španski Surčin". Leganes je odmah do tog naselja, razdvaja ih autoput.

Ako je Leganes "madridska Batajnica", onda je obližnji Valjekas "španska Bežanija". Zbog toga su Leganes i Rajo rivali, a njihovi dueli su česti i uglavnom neizvesni. Ove sezone su igrali već tri puta, a pre plej-ofa u ligi Leganes je na svom terenu slavio sa 1:0, a zatim u gostima odigrao 1:1.

Sada mu ti rezultati ne odgovaraju, mora da pobedi sa 4:0 da bi prošao dalje ili sa 3:0 da izbori produžetke. To je rezultat koji je uspeo da izvuče na samo sedam od poslednjih 194 utakmica u ligi, računajući i duele kod kuće i u gostima. Dakle na samo 3,6 odsto mečeva.

Imaće domaćin podršku od oko 1.500 navijača na tribinama. Prvi put će Leganes da ima vetar u leđa od 29. februara prošle godine.

"U sportu je sve moguće. Viđali smo svašta već. Ovde u Leganesu smo radili sjajne stvari. Biće teško, ali moramo da se borimo i da verujemo da će stvari da se okrenu u našu korist, potpuno suprotno u odnosu na ono kako ej bilo u Valjekasu. Ne očekujem ništa drugačiji Rajo nego tamo", kazao je trener Leganesa Asijer Garitano.

Nekadašnji strateg Alavesa i Real Sosijedada već je jednom uspeo da izbori sa Leganesom plasman u viši rang. Uveo ga je 2014. u Segundu, a zatim i 2016. u Primeru. Tamo je taj klub izdržao četiri sezone, a prošle je ispao kao 18. na tabeli.

Rajo Valjekano je u 21. veku igrao devet sezona u najvišem rangu, a iz njega je poslednji put ispao 2019. godine. I prošle sezone je igrao u plej-ofu, ali nije bio uspešan.

"Ne želimo da se bavimo rezultatima i kalkulacijama, hoćemo samo da odigramo opet dobro. Leganes će probati da nam da gol, a mi moramo da ih uplašimo i da im zapretimo. Ovo je meč u kojem možeš da osvojiš sve, ali i da ne dobiješ ništa. Važno je da znamo da se izborimo sa pritiskom", procenio je trener Raja Andoni Iraola.

Podestimo, u Primeru su se još ranije direktno plasirali Espanjol i Majorka, dok je Đirona obezbedila plasman u finale plej-ofa pobedom nad Almerijom sa 3:0.

ŠPANIJA 2 - PLEJ-OF (REVANŠI)

Nedelja

21.00: (2,15) Leganes (3,05) Rajo Valjekano (3,90) - /Prvi meč 0:3/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Rajo ValjekanoLeganesSegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara