Miroslav Đukić
Miroslav Đukić

Đukić: Sudije nisu dozvolile da se igra

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.04.18. | 21:35

“Nije nas oštetio, ali nije dozvolio fudbal“, kaže trener Partizana posle 157. večitog derbija

Šampionska titula seli se iz Humske na Markanu. Jedini saveznik Partizana je teorija, ali devet bodova manjka i igra na premijeri plej-ofa sugerišu da je prvenstvo rešeno, šest kola pre kraja.
"Zvezdi čestitam pobedu. Sami smo krivi za poraz, u deset minuta smo dozvolili domaćinu da nas savlada. Posle toga nije ni bilo fudbala, nego prekida. Utakmica je maltene završena u tih deset minuta", smatra Miroslav Đukić.

Trener crno-belih je svestan pozicije na tabeli.
"Devet bodova je velika prednost. Partizan ima obavezu da igra do kraja, ali Zvezda ima titulu u svojim rukama. Zavisi od sebe".

Izabrane vesti

Poznat kao čovek koji skoro nikad ne krivi pojedince, Đukić ni sad nije hteo da govori o odgovornosti igrača.
"I kad hvalim i kad kudim govorim ekipno. Kad protivniku pokloniš golove, onda je teško igrati. Nismo bili agresivni, gubili smo loptu u sredini, što je uvek prilika za kontranapade. Tu smo izgubili utakmicu. Posle se nije ni igralo, zbog faulova, prekida".

Na ovom mestu i koja o arbitraži Danila Grujića.
"Nemam šta da se žalim, ali bilo je dosta prekida, a malo ritma. Ne mogu ništa da zamerim arbitru, jer nas nije oštetio, ali mogu da mu zamerim što nije dozvolio fudbal. Utakmica je bila ispresecana. Gubi fudbal".

Partizan nije imao nikakvu reakciju na Zvezdine golove. Trebalo mu je skoro sat vremena da se osvesti i počne bar nešto da igra onako kako je morao od početka tim koji želi pehar. Đukićevo mišljenje opet ide u pravcu Grujića.
"Nije bilo reakcije, jer nije bilo ni utakmice. Izbrojite koliko je bilo faulova i prekida, a produženo je samo pet minuta. Iako je samo prekid trajao šest. Tu su još izmene, valjanja, nemoguće je uđi u ritam, jer sudije nisu dozvolile da se igra fudbal. Ovo nikome nije potrebno“.

Crno-beli su među starterima imali čak trojicu debitanata (štoper Svetozar Marković, vezisti Saša Zdjelar i Armin Đerlek), ali je utisak da je Đukić pogrešio što nije našao mesto i za Zorana Tošića, pogotovo što je Bambi svoju rolu kao rezervista odigrao vrlo dobro?
Odluka trenera“, kratko je prokomentarisao Đukić.

I o sukobima navijača na tribinama.
Ružna slika koju šaljemo u svet“.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara