Žoao Feliks i Kazemiro (AFP)
Žoao Feliks i Kazemiro (AFP)

Dupli debakl Mančester Junajteda: Madriđani odbili skoro 200.000.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.08.22. | 20:16

Ništa od paketa pojačanja iz španske prestonice

Razmere krize Mančester Junajteda postaju beskonačne. 

Slavni i bogati klub u ovom trenutku liči na čardak ni na nebu ni na zemlji. Kuću na promaji. Nazovite to kako hoćete... Ali liče na sve osim na ozbiljan fudbalski klub kakav su nekada bili u eri Aleksa Fergusona.

Izabrane vesti

Posle dva fijaska na startu Premijer lige protiv Brajtona i Brentforda, Junajted trenutno panično kuca na mnoga vrata širom Evrope u potrazi za pojačanjima. Dve nedelje pred zatvaranje fudbalske pijace, na Old Trafordu su se izgleda setili da im je potrebno još pojačanja i da su proćerdali dragoceno vreme u većem delu prelaznog roka.

Dolazak novog trenera, odlazak gomile igrača kojima su istekli ugovori, situacija sa Kristijanom Ronaldom, čekanje Frenkija de Jonga, nenormalna situacija sa Harijem Megvajerom... Sve to je kulminiralo užasnim startom sezone. I sada Junajted bezglavo juri u potrazi za pojačanjima koja bi zaustavila dalji pad.

Tepško je i pobrojati koji sve igrači su dovođeni u vezu sa Crvenim đavolima samo u prethodnih sedam dana. Pa da je i pola toga netačno, opet je utisak da u Junajtedu „ne znaju gde biju“.

Najnovije vesti iz Španije glase da je engleski klub danas dobio duplu rampu u Madridu.

Ateltiko Madrid je danas odbio zvaničnu Junajtedovu ponudu vrednu 135.000.000 evra za portugalskog napadača Žoaa Feliksa. Direktor Madriđana Migel Anhel Hil Marin nije razmišljao duže od minuta kada je odbio ponudu. Odgovor je bio da Feliks nije na prodaju i da je njegova otkupna klauzula 350.000.000 evra. Iako bi Madriđani zaradili na Portugalcu kojeg su Benfiki pre dve godine platili 127.500.000 evra, ne žele da ga se odreknu jer veruju da će u ovoj sezoni eksplodirati i oprvdati očekivanja koja su bila velika i nisu ispunjena prethodne dve godine. Feliks je u nedavnom prijateljskom meču u Oslu postigao jedini gol u pobedi nad Mančester Junajtedom i tada su na Old Trafordu shvatili da im treba takav igrač. Ali moraće da ga potraže na nekoj drugoj adresi...

Baš kao i iskusnog zadnjeg veznog koji bi stabiliziovao ekipu i koji je po njihovim planovima trebalo da bude Kazemiro. Iako su bili spremni da plate Realu 60.000.000 evra za iskusnog Brazilca, a njemu da daju bogatiji ugovor od onoga koji ima u Madridu, naišli su na dupli zid. Niti Real želi da se odrekne dugogodišnjeg motora tima, niti Kazemiro želi da ode iz Kraljevskog kluba sa kojim je pisao istorijske stranice fudbala. Podsetimo da ih je pre toga odbio čak i Adrijen Rabio koji je tražio ogromnu platu.

Junajtedova očajnička potraga za pojačanjima se nastavlja na drugim adresama. Trener Erik Ten Hag želi novog desnog beka i otpisao je Arona Van Bisaku kojeg je engleski klub pre tri godine platio Kristal Palasu 50.000.000 funti. Sada ga istom tom Palasu nude za samo 10.000.000 funti. Ako uspeju da ga se reše, Ten Hagova želja je Toma Menije iz Borusije Dortmund. Rezervna opcija je Seržinjo Dest iz Barselone sa kojim je Ten Hag već radio u Ajaksu.

Traži se i napadač a posle više odbijenica, Junajted je danas krenuo u još jednu nemoguću misiju. Pokušaće da dovede Pjera Emerika Obamejana koji je višak u Barseloni ali je problem što igrač samo želi u Čelsi i kod Tomasa Tuhela ako već mora da napusti Kataloniju.

Podsetimo da ih je odbio i švajcarski golman Jan Zomer kojeg su planirali kao alternativu De Hei ali on ne želi da bude rezerva kako ne bi izgubio mesto u reprezentaciji pred Mundijal u Kataru. Opcija za pojačanje je i Kristijan Pulišić iz Čelsija ali teško da Amerikanac može da rešin agomilane probleme Crvenih đavola...

U međuvremenu ostrvski mediji pišu da Ten Hag razmišlja da toliko kritikovanog kapitena Megvajera ostavi na klupi u derbiju protiv Liverpula jer se engleski štoper nalazi pod strahovitim pritiskom. Navijači istovremeno planiraju velike proteste protiv vlasnika, američke porodice Gčlejzer za koje se spekuliše da su spremni da prodaju deo valsničke strukture.

Teatar snova je postao cirkus.


tagovi

KazemiroŽoao FeliksLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara