Džo Kol i Žoze Murinjo (©Reuters)
Džo Kol i Žoze Murinjo (©Reuters)

Džo Kol otvorio dušu: Murinjo je pretvorio lepi Čelsi u odvratan tim, s Ančelotijem sam celu noć pio grapu

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.07.21. | 14:57

I o tome koliko su Plavci mrzeli Mančester junajted i Liverpul

Bile su to godine kada je Žoze Murinjo od tradicionalnog engleskog kluba pravio evropsku supersilu. Ali bile su i godine kada je isti taj čovek od jednog pristojnog tima napravio rivala koga su svi mrzeli. I mada uspeh ne ide bez zavisti, nekadašnje krilo Plavaca Džo Kol ne krije da je portugalski trener i te kako preterivao.

Toliko da ni Čelsijevi igrači, uprkos osvajanju dve uzastopne titule, nisu baš uvek uživali kod Murinja.

Izabrane vesti

Mrzeli smo Liverpul i mrzeli smo Mančester junajted. Žoze nas je napravio takvim. Napravio nas je odvratnim”, počeo je Kol u podkastu Džejmija KarageraThe Greatest Game”.

Čelsi je pre Žozea bio lep klub, zar ne? Fini igrači, protivnici su voleli da igraju protiv nas, a posle da se provedu u Londonu. Žoze je to odmah opazio i rekao: ‘Hoću da od ovih napravim gomilu protiv koje ne može da se igra i svi će da me mrze’. Trener je sve začinio i mi smo se povinovali”.

A koje su Kolove prve asocijacije na taj odvratan fudbal? Okršaji sa Liverpulom Rafaela Beniteza.

I Liverpul je bio odvratan rival, mi smo bili odvratan rival. To su bile s…nje uakmice, zar ne Kara? Mora da su bile toliko dosadne jer smo sve vreme pokušavali da poništimo ovo što onaj drugi uradi. Verovatno bi uživao samo neki italijanski trener. Mrzeo sam ih, dođavola. Nije bilo prostora za igru. Kreni-stani, užasno. Ne sećam se ama baš ničega sa tih utakmica”.

Seća se međutim koliko je bilo teško sarađivati sa Murinjom u pojedinim trenucima. Recimo, posle poraza od Barselone u prvom meču osmine finala Lige šampiona 2005. godine.

Uvek me je podbadao, uvek je podbadao i neke druge momke. Kad smo izgubili na stadionu Kamp Nou i sat vremena je kritikovao jednog po jednog: ‘Misliš da si top igrač? A zaledio si se na Kamp Nou. Nisi pokazao jaja. Ti si kao francuski reprezentativac, trebalo bi da znaš nešto”, redom je tukao Murinjo, a jasno je da je ovde na udaru bio i bar jedan iz tandema Vilijam Galas – Klod Makelele.

A Kol?

Razapinjao nas je sve na krst. Došao je do mene, mislio sam da će da me opali levim krošeom, a on prilazi meni i Daferu (Demijen Daf) i kaže: Vas dvojica ste bili OK”.

Murinjo je na kraju otpušten 2007, a Kol je u klubu ostao do 2010. i Karla Ančelotija, Žozeovu suprotnost.

Dolazim na prvi timski obrok i kasnim. Jedino prazno mesto pored šefa. Ulazim i pomislim: ‘Koje s…nje, moram da sedim pored šefa’. A on mi odmah sipa čašicu grape (lozovača, prim.aut.). Pomislim: ovo mora da je neki test. I ispijem tu grapu, živeli šefe, beng! A on mi samo sipa novu čašicu. Karlo i ja smo tako cele noći pili grapu. Momci su ga obožavali. Sušta suprotnost Murinju. Voleo sam ga i kad bi me ostavio van tima. Umeo je s ljudima”, završio je Kol.


tagovi

Žoze MurinjoDžo KolKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara