Džon Ruiz (©Starsport)
Džon Ruiz (©Starsport)

Džon Ruiz sve bliži prvoj tituli u karijeri

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 23:15

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nastupa za lidera kostarikanske Aperture, Eredijano, sa kojim u noći između petka i subote od 03.00 časova po srednjeevropskom vremenu gostuje San Karlosu

Džon Hairo Ruiz, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Kostarike, nikada do sada nije osvojio titulu. Svoj prvi, za sada i jedini trofej, podigao je prošlog leta, kada je sa Eredijanom bio najbolji u Superkupu Kostarike. On je u taj klub došao u januaru prošle godine, a od tada je Eredijano tri puta zaustavljen u plej-ofu Kostarike, prvo jednom u polufinalu Klausure, a zatim prošle sezone po jednom i u finalu Aperture i Klausure.

Da stvar bude još gora po Ruiza, neposredno pre njegovog dolaska iz izraelskog Kirjata, Eredijano je osvojio Aperturu Podsetimo, za Zvezdu je Kostarikanac igrao u sezoni 2016/2017, kada je Partizan osvojio svoju za sada poslednju titulu. Godinu pre, kao i četiri posle dolaska Ruiza u Srbiju crveno-beli su bili najbolji tim.

Izabrane vesti

03.00: (2,70) San Karlos (3,15) Eredijano (2,55)

Ove sezone bi konačno mogao 27-godišnji Kostarikanac da prekine svoj baksuzluk, pošto je tim iz Eredije trenutno ubedljivo prvi na tabeli Aperture i novi plasman u plej-of mu je gotovo zagarantovan.

Važan korak ka overi prve pozicije napravio je prošlog vikenda, kada je ostao neporažen u duelu sa aktuelnim osvajačem Aperture, Alehuelenseom (0:0).

Izdržao je pritisak, iako je već od 12. minuta igrao bez Gonzaleza Ernandeza, koji je dobio crveni karton. Ruiz je na tom meču bio starter, a na terenu se zadržao do 52. minuta.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

Prethodno se nije naigrao, zbog dobre forme veterana Jendrika Ruiza i Hozea Giljermea Ortiza najčešće je bio na klupi. Propustio je nekoliko uzastopnih mečeva, ali se zato pretprošle srede vratio u startnu postavu i igrao je 80 minuta u trijumfu nad Zeledonom sa 1:0. Bila je to čak šesta uzastopna pobeda Eredijana u prvenstvu, što je niz koji ta ekipa nije uspela da napravi od 2013. godine. Bivši ofanzivac Zvezde još čeka na prvi gol u sezoni.

Noćas će Ruizu i saigračima rival da bude San Karlos, deveti tim na tabeli. Domaćin je od četvrte pozicije, koja vodi u plej-of, udaljen osam poena. Kako je do kraja ligaškog dela ostalo još šest kola, jasno je da su minimalne šanse da San Karlos signe Saprisu.

Nadu svojih navijača podgrejao je u prošlom kolu pobedom nad ADR Hisaralom sa 4:0. Ako želi da postigne nešto više, u tom manuru mora da nastavi i protiv Eredijana. On je 18. avgusta izgubio u Erediji sa 2:0. Prethodno je u januaru i martu ove godine San Karlos dva puta savladao Eradijano, sa 2:1 i 1:0.


tagovi

Kostarika 1Džon RuizEredijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara