Sad će Megvajer i Boven biti saigrači (© Reuters)
Sad će Megvajer i Boven biti saigrači (© Reuters)

E, to već liči na normalnu cenu i sredinu za takvog štopera: Hari Megvajer u Vest Hemu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 11:41

Stiže i najbolji izvođač slobodnih udaraca u Premijer ligi

Ceo svet je znao da nije za veliki klub, samo su nas Ole Gunar Solskjer, Ralf Ragnik i pomalo Erik ten Hag ubeđivali da jeste. I Geret Sautgejt mu je verovao... Zapravo su mu činili medveđu uslugu, jer Hari Megvajer nikad nije bio u stanju da opravda 87.000.000 evra uloženih u potpis kad je dolazio u Mančester junajted iz Lestera.

Niti je mogao da se nosi sa cenom, pritiskom, velikim očekivanjima, zbog čega je svaki čas grešio i logično je što mu je Ten Hag pre nekoliko sedmica skinuo kapitensku tragu posle čega je engleskom reprezentativcu postalo jasno da za njega više nema mesta na Old Trafordu i da može da traži novu sredinu. Pronašao ju je u Vest Hemu koji će ga udomiti ovog leta.

Izabrane vesti

Doduše, tek iz drugog pokušaja, jer je prva ponuda londonskog kluba u vrednosti od 23.200.000 evra odbijena. Ovu drugu je Mančester junajted prihvatio. Prema saznanjima Skaj sporta, na njegov račun će leći 35.000.000 evra. To je već razumna cena za 30-godišnjeg štopera i sredina u kojoj bi mogao da reprizira partije iz perioda u Lesteru koje su ga dovele do statusa najskupljeg defanzivca svih vremena.

U Vest Hemu nisu tolika očekivanja, način igre je drugačiji i biće prilike da Hari Megvajer razuveri kritičare, ujedno ostane u fokusu selektora Sautgejta, što ne bi bio slučaj da je rezerva među Crvenim đavolima.

Vest Hem je uspeo da dovede štopera Junajteda, ali ne i zadnjeg veznog, Skota Mektominija. Kad je shvatio da je ponuda od oko 35.000.000 evra nedovoljna, okrenuo se drugim rešenjima i brezopotetno dogovorio dolazak Džejmsa Vord Prauza. I to po istoj ceni koju je Mančester odbio za reprezentativca Škotske. Jedina je razlika što na Old Trafordu nisu hteli da se odreknu centralnog veznog, ali Sautempton baš i nije u toj poziciji posle ispadanja iz Premijer lige.

A Vord Prauz i te kako ima šta da ponudi. Naročito iz prekida. Tako će rekord Dejvida Bekama po broju golova iz slobodnih udaraca u Premijer ligi biti ugrožen. Bekam ih je postigao 18, Vord Prauz 17. Deluje da će još...


tagovi

Letnji prelazni rok 2023TransferiHari MegvajerVest HemMančester JunajtedSautemptonDžejms Vord Prauz

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara