(©AFP)
(©AFP)

Eksplodirala Šerifova zver u Ferencvarošu! Adama Traore kao brzi voz, gazi sve pred sobom

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 22:03

Zvezdin rival u Ligi Evrope sačuvao maksimalan učinak u šampionatu Mađarske

Strašnog igrača je dobio Ferencvaroš u Adami Traoreu! Pitanje je da li je ikada bolje investirao 2.000.000 evra.

Učinio je krilni napadač iz Malija da derbi ne bude derbi, napravio je odbranu Honveda smešnom i za 13 minuta postigao het-trik. Više Ferencvaroš nije ubojit samo preko levog boka i Tokmaka Nguena, uspostavljen je balans. Sada ima zverku koja na suprotnoj strani jede prostor pred sobom i gladna je golova, ali je podjednako moćna i kada se, kao danas, prešalta na levu stranu terena – 3:1 (1:0).

Izabrane vesti

Tercet Adama Traore – Tokmak Nguen – Frank Boli ima razornu moć, sposoban je svaku odbranu da istranžira. Za Honvedovu je bio dovoljan samo Traore. Kao brzi voz tutnjio je fudbaler iz Malija i podsetio sve na prošlogodišnja izdanja, kada je bio Šerifova udarna igla. Izludeo je zagrebački Dinamo, matirao Inter i Šahtjor u Ligi šampiona, a ove sezone bi mogao da izazove veliki prasak u Ligi Evrope!

Motriće Crvena zvezda, Monako i Trabzon na Adamu Traorea, ni na sekund defanzivci neće smeti da ga ispuste iz vida. U surotnom – provešće se kao bosi po trnja. Baš kako je prošao i Honved, ali i mnogi drugi.

Het-trik u derbiju samo je šlag na torti, nisu previše u Budimpešti čekali da Adama Traore pokaže raskošan talenat. Statistika mu je zapanjujuća: 11 utakmica i 10 golova u svim takmičenjima. U šampionatu Mađarske bio je najtanji, probušio je samo golmana Fehervara do duela sa Honvedom. Ali, previše prilika i nije imao, jer je Ferencvaroš, poput Zvezde, odložio dva prvenstvena meča kako bi se što bolje pripremio za izazove na međunarodnoj sceni.

Ona izvlači najbolje iz Traorea. Mame ga svetla evropske pozornice i velike utakmice, tu po pravilu Ferencvaroš najviše dobila od hitronogog ofanzivca. Četiri gola u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa još dva na poslednjoj stepenici do Lige Evrope nagoveštavaju da je Adama Traore najbolje sačuvao za grupnu fazu. Kao što je bio slučaj i kada je bio u Šerifu.

Stanislav Čerčešov je u derbiju mogao da nakrivi kapu i uživa u majstorijama krilnog fudbalera, utisak nije pokvario ni primljen gool, jer je stigao kao plod opuštanja u dubokoj nadoknadi. Herdi Prenga je ublažio poraz u 97. minutu, a Honved je i pre toga imao nekoliko dobrih šansi. Najbolju – iz penala, posle crvenog kartona Balinta Veseija. Jedanaesterac je promašio Donat Zoster.

Ferencvaroš je protiv Honveda igrao u formaciji 4-2-3-1, a ovoga puta je levo krilo – mada je imao svu slobodu i menjao strane – bilo rezervisano za trostrukog strelca: Bogdan – Ćivić, Kovačević, Knester, Botka – Vesei, Bešić – Markinjos, Mersije, Traore – Boli.

MAĐARSKA 1 - 5. KOLO

Nedelja

Ferencvaroš - Honved 3:1 (1:0)

/Traore 41, 51, 54 - Prenga 90+7/



tagovi

Mađarska 1HonvedFerencvarošAdama Traore

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara