En Nesiri hteo da bije trenera Sevilje, jedva ga smirili (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 16:28

Nemanja Gudelj starter prvi put posle oporavka od povrede

Izgleda da je stvarno bilo do trenera. Otišao je Rafael Benites, stigao Klaudio Hiraldes kao vatrogasac i ispostavilo se da je odmah ugasio požar koji je pretio da ugrozi status Selte. Tim iz Viga je živnuo posle promene trenera i poboljšao šanse u borbi za opstanak slavljem nad ove sezone neprepoznatljivom Seviljom – 2:1.

Koliko je Hiraldes promenio ambijent u timu za svega nekoliko dana videlo se na stadionu „Ramon Sančes Pishuan“, jer je sastav iz Galicije, i dok je bio u rezultatskom zaostatku, izgledao uverljivo, napadao, igrao autoritativno, generisao prilike i pre ili kasnije je to morao da naplati.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je golove vredne preorekta postigao u razmaku od samo šest minuta. Najpre je Karles Peres posle dodavanja Jaga Aspasa našao savršen tajming da postigne prvi gol u sezoni i poravna u 72, da bi već u 76. Jergen Strand Larsen reagovao na pas Žonatana Bambe i pokazao zbog čega uživa u statusu najefikasnijeg Seltinog prvotimca.

Gorostas iz Norveške je tako ispunio cilj koji je sam sebi postavio. Pre početka prvenstva zacrtao je da ima dvocifren golgeterski učinak, a pogodka u Andaluziji bio mu je deseti u Primeri. Kakav je to napredak vidi se po podatku da je u prethodnom ciklusu, po dolasku iz Groningena, dao samo četiri. Sa tako raspoloženim centarforom Seltine šanse za preživljavanjem su se povećale, jer je sad pet koraka iznad opasne zone.

Sevilja je bezpotrebno ušla u dramu, pošto ima samo bod više od ekipe iz Galicije, devet kola pre kraja, ali će morati da se osloni na još nekog osim Jusefa En Nesirija (danas pogodio) i Isaka Romera (promašio veliku šansu). Ako je nešto povoljno za sastav Kikea Sančesa Floresa onda je to saznanje da je prvi put posle povrede pre dva meseca starter bio Nemanja Gudelj. Na gostovanju Almeriji se pojavio u drugom delum sad počeo meč i imaće posle reprezentativne pauze (a sad nije na spisku selektora Dragana Stojkovića) priliku da uhvati zalet za EURO.

Osim pobede Selte, meč je obeležio i detalj iz 61. minuta. Tad je Kike Sančes Flores povukao na klupu Jusefa En Nesirija, koga je izmena razljutila, počeo je da šutira sve oko sebe, čak i krenuo da se fizički razračuna sa Kikeom Sančesom Floresom i malo je nedostajalo da ga prebije pred krcatim stadionom. Bilo je baš neprijatno gledati te scene, sve dok Lukas Okampos nije smirio napadača Sevilje.

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Sosijedad – Kadiz 2:0 (1:0)

/Merino 28, Zaharjan 68/

Subota

Majorka - Granada 1:0 (0:0)

/Railjo 85/

Osasuna - Real Madrid 2:4 (1:2)

/Budimir 7, Munjoz 90+1 - Vinisijus 4, 64, Karvahal 18, Dijas 61/

Hetafe - Đirona 1:0 (1:0)

/Santjago 33/

Atletik Bilbao - Alaves 2:0 (2:0)

/Guruzeta 32, 37/

Nedelja

Sevilja – Selta 1:2 (1:0)

/En Nesiri 19 – Peres 72, Strand Larsen 78/


16.15: (1,95) Las Palmas (3,50) Almerija (3,90)

16.15: (2,20) Viljareal (3,50) Valensija (3,50)

18.30: (2,50) Rajo Valjekano (3,25) Betis (3,15)

21.00: (2,45) Atletiko Madrid (3,50) Barselona (3,00)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Jergen Strand LarsenSeltaKarles PerezSeviljaJusef En-NesiriPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara