Otavio i Paljinja (Reuters)
Otavio i Paljinja (Reuters)

Engleska pljačka portugalskog fudbalskog blaga: Liverpul hoće Otavija, Paljinja stiže u London

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 21:43

Odlazi Sportingov vezista, a mogao bi i Portov ofanzivac

Portugalski rudnik fudbalskog zlata nikako da presuši, a engleksim klubovima nikako da bude dosta.

I ovog leta će neki od najboljih igrača „velike trojke“ portugalskog fudbala završizti u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Pretprošle zime je Bruno Fernandeš došao u Mančester Junajted iz Sportinga za 63.000.000 evra, a šest meseci kasnije je Ruben Dijaš za 68.000.000 evra prešao iz Benfike u Mančester Siti. U istom prelaznom ruku su Vulvsi iskeširali Portu 40.000.000 evra za mladog napadača Fabija Silvu. Prošle zime je Liverpul za 47.000.000 evra doveo Luisa Dijasa iz Porta, a ovog leta Darvina Nunjeza iz Benfike za 75.000.000 evra. Arsenal je nedavno pazario sjajnog vezistu Fabija Vijeiru iz Porta za 35.000.000 evra.

Ovde govorimo samo o fiksnim iznosima transfera, a gotovo svaki od njih je doneo ili će doneti portugalskim klubovima još na desetine miliona evra kroz bonuse.

A trend se nastavlja...

U Portugaliji kupuje i Fulam. Poslednje vesti govore da je novistari premijerligaš dogovorio transfer Sportingovog zadnjeg veznog Žoaa Paljinje. Lisabonskom klubu će pripasti 20.000.000 evra plus još 2.000.000 kroz bonuse. Fulam je uspeo da pobedi konkurenciju u vidu Vulverhemptona koji je takođe bio zagrizao za Paljinju. Očekuje se da Portugalac u narednih nekoliko dana doputuje na Ostrvo i parafira petogodišnji ugovor. Reč je o produktu čuvene Sportingove akademije i nezamenjivom članu Lavova u poslednje dve godine.

Sledeći odličan fudbaler koji bi portugalsku Primeiru mogao da zameni engleskom Premijer ligom je brazilski ofanzivni vezista Otavio iz Porta. Možda i najbolji igrač šampionskog tima Zmajeva u prošloj sezoni. Za njega je zainteresovan Liverpul koji ga odavno prati.

Jirgen Klop se u susretima sa Portom u Ligi šampiona dobro upoznao sa kvalitetima brazilskog veziste koji igra reprezentaciju Portugalije i uverio se da je reč o materijalu za njegov tim. Od pomoći je i to što je jedan od Klopovih najbližih saradnika portugalski stručnjak Vitor Matoš koji je pre tri godine došao iz Porta i sjajno poznaje tamošnje tržište i igrače. Među njima i Otavija za kojeg se interesuje i Lids čija ponuda od 30.000.000 evra je nedavno odbijena od strane portugalskog velikana.

Međutim, lokalni mediji tvrde da bi ponuda od oko 45.000.000 evra mogla da odvede Otavija iz Porta jer klub nije baš u najboljoj finansijskoj situaciji i zato je nedavno morao da proda Fabija Vijeiru u Arsenal za „samo“ 35.000.000 evra iako mu je realna vrednost i veća. Otkupna klauzula igrača je 60.000.000 evra ali s obzirom da im je hitno potreban novac, Zmajevi bi verovatno pristali i na manje.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022OtavioŽoao Paljinja

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara