Skaloni i Aimar (printscreen)
Skaloni i Aimar (printscreen)

Erupcija emocija na klupi Argentine: Aimarove suze su odraz onoga što smo proživeli

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 23:48

"Godinama unazad znamo da imamo najboljeg na svetu. Čak su i navijači Meksika uživali u Mesijevoj igri", rekao je Lionel Skaloni

Strahovito veliku težinu imao je okršaj Argentine i Meksika, pre svega iz ugla Gaučosa koji su strahovali od eliminacije u slučaju potencijalnog poraza. I preko sat vremena se Argentina mučila, gol Meksika bio joj je nedostižan...Sve dok nije sevnula Mesijeva levica. Gol koji je proizveo erupciju oduševljenja na tribinama, ali umalo nervni slom bivšeg reprezentativca i jednog od članova stručnog štaba Argentine Pabla Aimara. Tako je bar izgledalo na snimku koji je obišao planetu.

Čuveni argentinski košarkaš Luis Skola je jednom rekao kakav osećaj donose važne pobede. Rekao je da to ne mora nužno da bude zadovoljstvo, već oslobođenje. To donekle potvr]uju i reči selektora Lionela Skalonija koji je i sam pustio suzu, nakon što je Enco Fernandez kojeg je minut pre Mesijevog gola uveo u igru zapečatio trijumf Albiselestih.

Izabrane vesti

"To je odraz onoga što smo proživeli (Aimarove suze). Možda bi trebalo da imamo više zdravog razuma i da mislimo da je ovo samo fudbalska utakmica. Čini se da je ulog ipak mnogo veći. Navijači na terenu osećaju isto. Teško je naterati ljude da shvate da je sutra novi da i da će Sunce izaći pobedili ili izgubili", ispričao je Skaloni.

Duel na Lusailu bio je jedan od najtvrđih i najborbenijih od starta Mundijala. Borba prsa u prsa, mnogo udaraca, tuče i na kraju 34 prekršaja.

"Uzbudljivo je gledati naše momke kako igraju. Onaj ko se ne identifikuje sa ovim timom, ne oseća ljubav prema njemu. Nije isto igrati u ovom ili u nekom drugom dresu. Jednostavno je tako."

Herardo Tata Martino i njegov Meksiko su sa petoricom u defanzivi odmah nagovestili kakav će pristup utakmici imati.

"Znali smo da će utakmica biti teška i zahtevna jer je Meksiko pokazao drugačije lice od uobičajenog. Pretpostavili smo da bo mogli da igraju sa petoricom u defanzivi."

A nekako je simbolično bilo da u najtežem trenutku, kada je argentinsku naciju već počela da hvata panika, led probije upravo ikona državnog tima.

"Godinama unazad znamo da imamo najboljeg na svetu. Želimo da čitavo Svetsko prvenstvo uživa u tome. Čak su i navijači Meksika uživali gledajući Mesija kako igra", zaključio je Skaloni.


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineLionel SkaloniLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara