Foto: Reuters
Foto: Reuters

EURO U21: Hrvatski zid popustio, Portugal na korak od prolaska u nokaut fazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 23:02

Fabio Vieira doneo minimalnu trijumf selekciji Ruija Horhea

Odbradovala je Portugalce i Hrvate vest o porazu Engleza na startu kvalifikacija. Međutim, nakon međusobnog okršaja razloga za zadovoljstvo ima jedino selekcija sa Pirinejskog poluostrva, pošto je minimalnim rezultatom savladala Vatrene u prvom kolu Grupe D.

Ideja Igora Bišćana bila je da loptu prepusti Portugalcima i više od sat vremena je delovalo da će mu zacrtani plan doneti bod, sasvim dovoljan za otvaranje grupne faze, s obzirom na to da su Englezi debelo podbacili u okršaju sa Švajcarskom (0:1). Na kraju su ostali i bez njega. Bišćanov zid je popustio. Jednom, ali i to je bilo dovoljno da Fabio Vieira savlada Adriana Šempera. Igrao se 68. minut kada su izabranici Ruija Horhea iskombinovali na kratkom prostoru, Vieira se ubacio iz drugog plana, Dani Mota ga uočio, a vezista Porta sa nekoliko metara udaljenosti pogodio bliži ugao Šemperovog gola za zasluženo vođstvo - ispostaviće se na kraju i pobedu - Portugalaca.

Izabrane vesti

Čekala je omladinska selekcija vicešampiona sveta, neretko sa petoricom u fazi odbrane, grešku u igri Portugalije kako bi iz tranzicije zapretila, u prvom poluvremenu je i dočekala u dva navrata, ali zbog nedovoljnog broja igrača na protivničkoj polovini nije ni mogla da ih iskoristi.

Portugalci su s druge strane bili konkretni. U 25. minutu Keiroš je glavom pogodio stativu sa nekoliko metara, desetak minuta kasnije Pote naterao Šempera na odličnu intervenciju, da bi u finišu udarac sa distance oprobao Žedson.

U nastavku se ništa nije promenilo. Hrvati su tek u finišu meča pokušali da stignu do izjednačenja, ali je bilo prekasno. Da su se nešto ranije ohrabrili, možda bi bilo drugačije. Ovako, šanse za prolazak u nokaut fazu su im prilično male. Ne i izgubljene, ali će protiv Švajcarske i Engleske morati da odigraju mnogo ofanzivnije.

GRUPA D

Četvrtak

Engleska - Švajcarska 0:1 (0:0)

/Endoje 78/

Portugal - Hrvatska 1:0 (0:0)

/Vieira 68/






tagovi

Evropsko prvenstvo za mlade - U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara