Aleksandar Pavlovski i Dominik Dinga (©Shutterstock, ©Star sport)
Aleksandar Pavlovski i Dominik Dinga (©Shutterstock, ©Star sport)

Evropski neuspeh ostavio posledice?

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 10:19

Dinamo iz Minska gostuje drugoligašu Krumkačiju u borbi za plasman u osminu finala Kupa Belorusije, samo pet dana posle ispadanja sa međunarodne scena na prvom koraku

Možda se čini da se tokom pauze zbog Lige nacija ne događa ništa zanimljivo. Međutim, to ne mora nužno da bude slučaj. Primer je današnji duel Kupa Belorusije, u kojem će snage da odmere Krumkači i Dinamo Minsk (15.00). Vrhunac je u tome što domaćini igraju u Drugoj ligi, pa se očekuje da gosti prođu u osminu finala. Objašnjenje je jednostavno, s obzirom na to da je Dinamo prvoligaš, apriori je jači i iskusniji. Međutim, da li Krumkači zaista zaslužuje da bude u statusu ogromnog autsajdera samo zbog razlike u diviziji?

Ako pogledate tabelu drugoligaškog karavana, onda je jasno da Vrane nisu za potcenjivanje. Posle 15 kola Sjarheja Kuzminiča akumulirao je 26 bodova, zahvaljujući kojima je na trećoj poziciji. Na početku tekuće sezone uprava kluba postavila je ozbiljan zadatak trenerskom osoblju, a to je promocija. Čini da je sastav iz Minska blizu podviga, jer su na pozicijama koje garantuju direktan odlazak u najviši rang samo Arsenal iz Dzjaržinska i Sputnjik, sa jednim, odnosno pet bodova razlike.

Izabrane vesti

Ipak, neophodno je uzeti u obzir važnu činjenicu. Krumkači ne može da se pohvali stabilnošću. Kuzminičevi puleni nanizali su tri pobede, a početkom jula je od njih bio bolji neubedljivi Slonim. Treba istaći da je do pre desetak dana takmičenje bilo na jednomesečnoj pauzi, da se Krumkači u njega vratio pobedom nad najslabijim timom lige Himikom.

Dakle, u poslednje vreme tim iz Minska demonstrira pobedničke navike, ali to čini krajnje neubedljivo. Pobede 2:1 (protiv Smorgona), 3:2 (nad Ošmjanijem) i 1:0 (protiv Himika iz Svetlogorska) i dalje ukazuju na postojanje problema.

Sa druge strane, čini se da je sa Dinamom iz Minska sve u redu. Ali, samo naizgled. Belo-plavi zauzimaju tek osmo mesto u najjačem društvu Belorusije sa 33 boda iz 21 utakmice, ali i jedna pobeda može ekipu Leonida Kučuka da podigne za četiri pozicije više. Pobeda nad Sluckom (2:1) u šampionatu uliva optimizam, ali evropski neuspeh možda je ostavio posledice.

Dinamo je proteklog četvrtka pao na prvoj prepreci ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope, pošto je na svom stadionu poražen od poljskog Pjasta 0:2. I zato, Krumkači ne može da se kategorički otpiše. S tim u vezi, pre četiri godine deklasirao je gradskog rivala sa 4:1. Istina, u naredna tri dvoboja je poražen bez datog gola, mada nikada ubedljivo.

Za kraj, da pomenemo, dvojica aduta Dinama su srpski internacionalci Dominik Dinga i Aleksandar Pavlovski.

BELORUSIJA, KUP - ŠESNAESTINA FINALA

Utorak

15.00: (9,50) Krumkači (5,20) Dinamo Minsk (1,28)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BelorusijaDinamo Minsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara