Siril Desers (Reuters)
Siril Desers (Reuters)

Fajenord se ispucao protiv Partizana pa jedva preokrenuo protiv fenjeraša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 19:26

Meč bio prekinut zbog navijača

Delovao je Fajenord pre tri dana u Humskoj kao ekipa koja može da postigne gol kada poželi, ali danas se ozbiljno pomučio da ugura dva preko potrebna kako bi pobedio na gostovanju najslabijem timu Eredivizije.

Posle preokreta u drugom poluvremenu, Fajenord je slavio na gostovanju fenejerašu Zvoleu sa 2:1 i zadržao nadu da bi mogao da se dokopa makar drugog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona. Ona i nije velika jer kasne šest bodova za drugim mestom a narednog vikenda gostujz lider Ajaksu.

Izabrane vesti

Zvole nije želeo da se brani već je od starta ušao u otvorenu napadačku što je možda iznenadilo gostujućeg trenera Arnea Slota. A situacija za Fajenord se ozbiljno pogoršala u nadokadni prvog poluvremena kada je veteran Van Polen snažnim putem pod prečku matirao golmana Marsijana koji je dobio priliku umesto povređenog startera Bijlova.

Trener Slot nije smeo da vadi startere Kokčua, Senesija ili Malasiju kojima je pretila suspenzija za derbi ako dobiju žuti karton danas. Kokču ga je dobio u drugom poluvremenu pa će propustiti okršaj sa Ajaksom narednog vikedna. Morao je Slot nešto da menja i pogodio je sa ulascima Valmarka i Linsena. Otvorilo se više prostora za Luisa Sinisteru koji je u 67. minutu pokazao zašto je najbolji Fajenordov igrač. Skoro sa centra se stuštio ka golu Zvolea i pogodio za izjednačenje.

Usledila je ofanziva Fajenorda ali i prekid meča. Domaći navijači su nečim pogodili gostujućeg golmana Marsijana pa je arbitar poslao igrače na novih 15 minuta u svlačionice. Čim su se vratili na teren, domaći defanzivac Mes De Vit je poklonio loptu Sirilu Desersu i koštao svoj tim poraza. 

EREDIVIZIJA - 26. KOLO

Petak

Kambur - Ajaks 2:3 (0:2)

/Kalon 48, Josten 79 - Tadić 3, Ale 40, Gravenberh 90+2/

Subota

Sparta – Go Ahed Igls 1:0 (0:0)

/Auasar 68/

Groningen – NEC 4:3 (2:3)

/De Leuv 2, Larsen 22, Postema 80, 90+2 – Akman 13, Šene 29, Matson 32/

RKC – Herenven 0:0

Nedelja

Fortuna Sitard - Viljem Drugi1:0 (0:0)

/Fleming 52/

Utreht - PSV 0:1 (0:0)

/Zahavi 53/

Herakles - Vitese 0:0

Zvole - Fajenord 1:2 (1:0)

/Van Polen 45+2 - Sinistera 67, Desers 78/

20.00: (1,62) AZ Alkmar (3,80) Tvente (5,80)


tagovi

Luis Sinistera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara