©AFP
©AFP

Fener ponižen u Ankari, san o kupu srušen u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 20:50

Istanbulski tim nadigran protiv Ankaragudžua (0:3)

Serija fenomenalnih rezultata Fenerbahčea na početku sezone obećavala je takmičarsku godinu za pamćenje. Delovao je tim iz Istanbula kao kadar da napadne tri trofeja, međutim znatno ranije od očekivanog napustio je jedan od frontova. Krivac za ugašen jedan od tri sna rivala bila je ekipa Ankaragudžua koja je večeras ponizila favorizovane goste u okviru četvrtfinala Kupa Turske (3:0) i plasirala se u narednu fazu.

Iz perspektive gostiju, poraz uz tri lopte u mreži daleko je od najubedljivijih čak i u akuelnoj sezoni, međutim tazlog za alarm su činjenica da je tim Ismaila Kartala bio potpuno bezopasan, kao i da, gledajući broj izglednih šansi, može čak da bude zadovoljan što nije više puta kapitulirao.

Izabrane vesti

Potpuno je ekipa iz Ankare neutralisala sve adute protivnika i ranim golom nagovestla da bi ovo moglo da bude veče domaćina. Već u 10. minutu Olimpiu Morutan je našao put do mreže Fenera i rasplamsao san o plasmanu u polufinale koji je još realniji postao u 33. minutu. Anastasios Čacigiovanis je posle greške protivnika u ofanzivi poveo kontru u kojoj je pretrčao dve trećine terena i potom sa ruba kazenenog prostora udvostručio vođstvo.

Dva gola prednosti nisu bila povod da se Ankaragudžu povuče i prepusti reč protivniku. Naprotiv, Mogao je domaćin u nekoliko situacija da dodatno zagorča muke Feneru, a najbliži je bio u 70. minutu kada je Cetin čak i pogodio mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Pokušao je Fenerbahče da u završnici utakmice popravi utisak i da makar prepolovi zaostatak, međutim spušten gard uticao je da zadobije novi udarac, ovaj put u režiji Gerija Rodrigesa koji je u 87. minutu na asistenciju Makede stavio tačku na susret i potpisao konačnih 3:0.

Eliminacijom u četvrtfinalu Fenerbahče je sveo bitke na dva fronta te će nastaviti poteru Galatasarajem u prvenstvu, paralelno sa borbama u Ligi konferencije. Sa druge strane, ekipa iz Anare će u euforiji dočekati polufinale, uz nadu da će pobeda nad večerašnjim gostom podići samopouzdanje ekipi koja je odmah iznad zone ispadanja, uz samo jedan bod u prethodnih pet prvenstvenih utakmica.


tagovi

FenerbahčeAnkaragudžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara