Batšuaji i Valensija (©Reuters)
Batšuaji i Valensija (©Reuters)

Fenerbahče skockao tim za titulu: Valensija može sve, proradili Batšuaji i Rosi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 22:16

Ekvadorac već ima deset golova i tri asistencije...

Nepune četiri decenije Trabzon je čekao na titulu, na dominantan način stigao je do trofeja i organizovao nezapamćenu žurku na obali Crnog mora. Niko mu nije bio ni do kolena protekle sezone, ali ova neće biti monotona. Vratila se dobra, stara turska Super liga. Ključaće u borbi za titulu. 

Situacija je takva da je u ovom trenutku skoro pola lige u šampionskoj trci, brojka će prepoloviti, ali makar jedan velikan iz Istanbula ostaće u njoj. Za sada su sva tri konkurenta, a kolo vodi Fenerbahče. Postiže tri gola u proseku, ni večeras nije podbacio. Napunio je mrežu Ankaragudžua, probio se na drugu poziciju i kada odradi zaostalu utakmicu može i do liderske - 3:0 (2:0). 

Izabrane vesti

Galatasaraj je dovodio na kilo i vodio se onom “što zvučnije ime - to bolje”. Fenerbahče je stiče se utisak, bar za sada, pametnije birao. Izbalansirao je ekipu, ojačao ekipu i gotovo na svim pozicijama ima dva kvalitetna rešenje, i ako se izuzme poraz od Konje, igra bez kiksa. Ener Valensija je alfa i omega, kada ne daje golove - do sada ih je samo u Super ligi postigao deset - onda ih namešta. Sjajan niz nije prekinuo ni na gostovanju Ankaragudžuu. 

Asistirao je Ekvadorac za gol Irfanu Kahvečiju, a Žorž Žezus može da bude zadovoljan jer je konačno kompletan napad delovao moćno na jednom meču. I još bitnije - ostali ofanzivci su počeli da pogađaju. Ne pada više sav teret na pleća Enera Valensije. Proradili su i Miši Batšuaji i Dijego Rosi.

Otvorio je Fenerbahče utakmicu kako je samo mogao da poželi, poveo je na isteku drugog minuta i uterao strah u kosti rivalu. Snalažljiv je bio belgijski napadač u petercu, ćušnuo je loptu u mrežu, a gigant sa Bosfora je nastavio da vrši pritisak po celom terenu. Oduzeta lopta na sredini, sevnula je polukontra, a Kahveči je dodavanje Valensije pretvorio u gol. Pomogao mu je tragičnom intervencijom golman Akan.

Jedinu pravu priliku za povratak u meč iskoristio je Ankaragudžu, ali je sudija posle konsultacije sa VAR sobom poništio gol, a Diego Rosi je u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena stavio tačku na “i”.

TURSKA 1 - 10. KOLO

Petak

Alanja - Antalija 3:2 (1:0)

/Koka 44, Lusamba 50, Dumbija 70 – Rajt 59, 88/

Subota

Karagumruk - Hataj 3:0 (2:0)

/Čaulker 36, Borini 45, Dijanj 90pen/

Kasimpaša - Adana Demir 1:4 (0:2)

/Bahoken 56 - Belhanda 37, Akintola 40, Onjekuru 63, Ndiaj 86/

Kajzeri - Galatasaraj 2:1 (2:0)

/Gavranović 22, Bulut 34 - Jilmaz 86/

Konja - Gazijantep 0:1 (0:0)

/Kizildag 85/

Nedelja

Bašakšehir - Istanbul 2:0 (1:0)

/Ndajišimije 26, 78/

Bešiktaš - Trabzon 2:2 (1:2)

/Larsen ag 29, Tosun 70 - Gomez 11, Trezege 36/

Ponedeljak

Ankaragudžu - Fenerbahče 0:3 (0:2)

/Batšuaji 3, Kahveči 25, Rosi 90+2/

Sivas - Giresun 3:0 (2:0)

/Jatabare 35, Saba 35, Arslan 89/



tagovi

FenerbahčeAnkaragudžuSuper ligTurska Super ligTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara