Stadion Ferencvaroša (©Reuters)
Stadion Ferencvaroša (©Reuters)

Ferencvaroš ne gubi kod kuće, Diožđer protiv tradicije

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 17:08

Zalaegerseg vodi bitku za opstanak, Puškaš Akademija za Ligu Evrope

Remi sa Puškaš Akademijom nije “smak sveta”, ali bi u Ferencvarošu morali da pripaze da se tako nešto ne ponovlja često jer Fehervar prati svaki korak lidera i koristi “poklone” kako bi nekim čudom “skinuo” branioca titule sa trona. Kako bi održao najbližeg pratioca na bezbednih plus devet, Ferencvaroš neće imati luksuz remija u meču sa nezgodnim Diožđerom (21.05).

Tim iz Miškolca je u odličnoj formi, na poslednji deset mečeva u prvenstvu pretrpeo je samo jedan poraz i u tom periodu ima identičan broj osvojenih bodova kao večerašnji protivnik. Do pobede će ipak teško, jer popularni Fradi ne zna za poraz na svom terenu - trinaest utakmica kod kuće i samo tri remija, uz šest primljenih golova. Na sve to, crveni nisu slavili na Grupama stadionu dugih šest godina. Ukoliko žele u Ligu Evrope, od koje su pet bodova daleko, ovoga puta će morati da prkose tradiciji.

Izabrane vesti

Trener domaćih Sergej Rebrov ističe da njegovu ekipu očekuje težak zadatak.

U poređenju sa prethodnim susretom, Diožđer je dosta napredovao i nije slučajno na četvrtom mestu. Sigurno ćemo imati bolju, produktivniju utakmicu u odnosu na prethodnu. Na domaćem terenu naš cilj će biti da osvojimo tri boda, za nas je od velikog značaja da ponovo slavimo”, naglašava Rebrov.

U drugom meču Zalaegerseg dočekuje Puškaš Akademiju (18.55). Ni jednima ni drugima ne manjka motiva, ali se oni prilično razlikuju. Zalaegersegu do kraja predstoji grčevita borba za opstanak. Nalazi se na pretposlednjem mestu sa 31. bodom, koliko ima i Debrecin, jedan više imaju Pakš i Ujpešt, dok je tri koraka ispred Kišvarda. Iako se nalazi u zoni ispadanja, današnji domaćin je u najboljoj formi, neporažen je na četiri uzastopna meča u prvenstvu i u tom periodu je upisao tri pobede, pa u odličnom raspoloženju dočekuje finiš sezone.

Puškaš sa druge strane nije slavio na prethodne tri utakmice u šampionatu, i ukoliko želi da održi korak za Mezokoveždom u trci za Evropu, ne bi smeo da ostavi bodove u Zalaegersegu.  

MAĐARSKA 1 – 27. KOLO

Petak

Debrecin - Kapošvar 1:1 (1:0)

Subota

Mezokovežd - Pakš 0:2 (0:0)

Fehervar - Kišvarda 2:0 (1:0)

Ujpešt - Honved 1:0 (1:0)

Nedelja

18.55: (2,25) Zalaegerseg (3,30) Puškaš (3,00)

21.05: (1,35) Ferencvaroš (4,50) Diožđer (8,50)



tagovi

Mađarska 1Ferencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara