Fudbaleri Ferencvaroša pred svojim navijačima (©AFP)
Fudbaleri Ferencvaroša pred svojim navijačima (©AFP)

Ferencvaroš proslavlja titulu, Ujpešt nemo posmatra

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 17:02

Veliki derbi Mađarske (21.05) u 31. kolu OTP Bank lige

Utakmica sa najdužim (228 mečeva) i najvećim rivalitetom u Mađarskoj - derbi glavnog grada između Ferencvaroša i Ujpešta. Uglavnom bi ovakav meč ranije odlučivao o šampionu države, ali već više od deset godina slučaj nije takav. Fradi se već treću uzastopnu sezonu kiti titulom, dok Ljubičasti sada već standardno bez većih ambicija. Ove godine čak sa strepnjom da bi mogli da ispadnu iz lige. U tolikom je "kanalu" Ujpešt.

Ferencvaroš je u prethodnom kolu pobedom nad Honvedom matematički već osvojio titulu, ali će istu proslaviti na svom stadionu, i to pred navijačima, pošto je mađarska Vlada dozvolila okupljanja. Pa još protiv najvećeg rivala. Iako je sve gotovo, veći motiv od ovoga Fradi ne bi mogao da pronađe, što je jasno isakao i trener novog-starog šampiona Sergej Rebrov.

Izabrane vesti

Najtrofejniji mađarski klub je u seriji od deset mečeva bez poraza, pritom kod kuće nije izgubio nijednom ove sezone. Na svom stadionu je u jesenjem delu sezone slavio i protiv Ujpešta, tako produživši niz na 13 vezanih mečeva bez poraza u duelima sa ljubičastima. Poslednji put je od gradskog rivala poražen 2015. godine na svojoj "Grupama areni". 

Ujpešt se posle druge pauze iščupao iz zone ispadanja, pošto je na prethodna četiri meča ostao neporažen, napravivši dobru uvertiru pred sam derbi. Opstanak je praktično, ali ne i matematički, obezbeđen, jer pretposlednjeplasirani Debrecin kaska pet bodova pred poslednja tri kola. 

Ono što je sigurno je da se Ujpešt neće predavati do samog kraja, o čemu govori podatak da su ljubičasti sedam golova ove sezone postigli u nadoknadi vremena, što je čak 18 odsto ukupnih pogodaka ekipe - 38. 

MAĐARSKA 1 - 31. KOLO

Petak

Zalaegerseg - Honved 2:0 (0:0)

Subota

Mezokovežd - Fehervar (u toku)

19.00: (1,90) Puškaš (3,359 Pakši (3,90)

21.05: (1,60) Ferencvaroš (3,70) Ujpešt (5,40)

Nedelja

19.00: (5,40) Kapošvar (3,70) Kišvarda (1,60)

21.05: (2,00) Debrecin (3,35) Diožđor (3,50)



tagovi

FerencvarošUjpeštMađarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara