undefined
undefined

Fijasko kakav se u Minhenu ne pamti: Bajernu propala tri velika posla, četvrti ugrožen! Ekipa ostala osakaćena

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.09.23. | 18:39

Neverovatno šta se sve izdogađalo u poslednjih nekoliko sati...

Nismo navikli od Bajerna da panično kupuje poslednjeg dana prelaznog roka. Nije najpopularniji nemački klub tako često ni prodavao pred zatvaranje pijace, a danas i jedno i drugo. I šta imamo kao epilog: potpuni fijasko!

Opšti je utisak da se ovako nešto najvećem nemačkom klubu i jednom od najmoćnijih sportskih kolektiva na planeti nikada nije desilo!

Izabrane vesti

Portugalac Žoaa Paljinje (28), kog je ovog leta nekoliko klubova pokušalo da dovede (Vest Hem bio najuporniji, ali mu je sa Krejven kotidža poručeno da mora da izdvoji onu sumu što je dobio za Rajsa), međutim nije imalo uspeha, stigao je jutros u Minhen na lekarske preglede. Ovog popodneva obavio je sve neophodne testove, ugovorio poslednje detalje oko ličnih uslova, činilo se da je Bajern odneo veliku pobedu na tržištu, a onda je Fulam 'u minut do 12' (maltene bukvalno, pet minuta pre 18 časova, kad se u Nemačkoj zatvara pijaca) - spustio rampu. Razlog - Kolibari nisu uspeli da pronađu adekvatnu zamenu i smatraju da do ponoći to neće uspeti da učine.

Tako je transfer Žoaa Paljinje, velike želje Tomasa Tuhela, definitivno propao!

Razna su se imena pominjala kao želje Bajerna ovog leta za poziciju zadnjeg veznog, iliti klasične 'šestice', a sve po nalogu iskusnog stručnjaka, koji navodno Jozuu Kimiha vidi nešto ofanzivnije. Počelo je sa Deklanom Rajsom i Sofijanom Amrabatom, nuđen je Nemcima Erik Dajer, jedno kratko vreme bilo je reči kako bi Konor Galaher mogao da zadovolji apetite iskusnog stručnjaka, ili čak Skot Mektomini, međutim juče popodne mediji su pomalo neočekivano 'grunuli' informaciju da je taj odabrani zapravo Žoao Paljinja. Ta se informacija ubrzo ispostavila tačnom, Fulam je pristao na naknadu od 65.000.000 evra, računajući da će uspeti da zameni Portugalca, ali pošto se to nije dogodilo do 18.00, dogovor je otkazan.

A samo pola sata ranije nemački novinari uslikali su klupskog kamermana kako nosi kameru i dres Žoaa Paljinje kako bi sve pripremio da zvaničnu promociju?!

Zaista neverovatno! Ali tu nije kraj ovog užasnog dana za nemačkog šampiona.

Zanimljivo da je Bajern u poslednjim satima pokušao da uzme na novu pozajmicu Žoaa Kansela. Mančester Siti nije imao ništa protiv, ali je igrač odbio. On već ima dogovorene lične uslove sa Barselonom i čeka da Katalonci obezbede finansijsku podršku kako bi kompletirali posao.

Neuspeh broj dva!

Kraj? Nije!

Takođe, imali su Bavarci ideju da dovedu poslednjeg dana još jednog štopera, kako ne bi sezonu nastavili samo sa Kimom, Upamekanom i De Lihtom. Prvo su odustali od Trevoa Čalobe iz Čelsija, ušli u ozbiljne pregovore sa Armelom Belom Kočapom iz Sautemptona (pozajmica za 3.500.000 evra), ovaj takođe obavljao lekarske u Londonu, da bi na kraju i taj posao propao?! Ne treba da podsećamo da su prethodnih dana Alijanc arenu napustili Lukas Ernandez i Benžaman Pavar...

Verovali ili ne ni to nije sve. Sada je vrlo izvesno da bi neobavljena posla iz Liverpula u Minhen mogao da se vrati Rajan Gravenberh, pošto Tuhel ne sme više da skraćuje unakaženi roster.

Podsetimo, Bajern je od tog transfera trebalo da inkasira 45.000.000 evra.

Krenuli po beka, štopera i 'šesticu', doveli - ništa!

Dan kakav se ne pamti u Zebener štrase...


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Žoao Paljinja

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara